В Окръжния съд в Плевен утре започва процес срещу 15-годишен

...
В Окръжния съд в Плевен утре започва процес срещу 15-годишен
Коментари Харесай

Съдят ученик, убил свой връстник в час

В Окръжния съд в Плевен на следващия ден стартира развой против 15-годишен възпитаник, против който е повдигнато обвиняване, че е предизвикал гибел на собствен връстник.
Инцидентът стана по време на час по биология в учебно заведение "Христо Ботев " в град Славяново на 3 май, 2017 година
Подсъдимият Тонимир С. е упрекнат, че въпреки и малолетен, е могъл да схваща смисъла на действието си и да управлява постъпките си, и по този начин е предизвикал гибел по несъобразителност на Радослав Димитров в резултат на съзнателно нанесена лека телесна щета. Според обвинителния акт, импортиран от Окръжната прокуратура, това е станало при започване на третия час. Между подсъдимия и потърпевшия зародило леко сдърпване, при което Тонимир нанесъл удар с ръка в брадичката на Радослав, оповестиха от съда.
Последният се опитал, само че не съумял да удари съученика си. В този миг Тонимир го блъснал повторно в главата. Радослав изгубил равновесие, паднал на пътеката сред чиновете и си блъснал главата в пода. Започнал да трепери, получил гърчове и спазми.
Присъстващите се обадили на тел.112, откарали момчето до поликлиника, само че лекарите там открили, че е неконтактен и не дава признаци на живот. Започнали реанимационни процедури, обадили се на Спешна помощ, пробвали сърдечен масаж, обдишване с О2 и други, само че напъните останали напразни и Р.Д. умрял. Причината за гибелта е черепно-мозъчна контузия, вследствие на нанасяне на два удара в региона на лицето, рухване на тялото и удара на главата в пода.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР