В Окръжния съд в Добрич е образувано дело по искова

...
В Окръжния съд в Добрич е образувано дело по искова
Коментари Харесай

МБАЛ-Добрич оспорва законността на стачката от 13 октомври

В Окръжния съд в Добрич е формирано дело по искова молба, подадена от „ Многопрофилна болница за интензивно лекуване – Добрич “ АД, с която са предявени искове за определяне на незаконността на оповестена на 13 октомври 2022г. ефикасна стачка и провеждана предупредителна стачка против 136 чиновници в болничното заведение.

Ищецът по делото – МБАЛ Добрич, предявява исковете с правно съображение член 17 от Закона за споразумяване на груповите трудови разногласия, в качеството си на шеф. Ответниците по делото са лица, за които се твърди, че са работници/служители в болничното заведение и са взели участие в оповестяването и провеждането на стачните дейности.

В исковата молба се излагат изказвания за неправомерност на оповестената ефикасна стачка и провежданата предупредителна стачка. Ищецът смята, че не е налице групов трудов спор, работодателят не е известен документално за настояванията на служащите, не са извършени договаряния сред служащите и работодателя преди началото на стачката, липсва съответно взето решение за оповестяване на стачка с нормално болшинство от работниците/служителите в сдружението.

Окръжният съд насрочи делото в намерено съвещание на 9 ноември 2022г. от 13.30 часа.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР