В Окръжна прокуратура в Кюстендил са постъпили материали, касаещи обявен

...
В Окръжна прокуратура в Кюстендил са постъпили материали, касаещи обявен
Коментари Харесай

Задържаха албанец на ГКПП Гюешево“, издирван за убийство в Гърция

В Окръжна прокуратура в Кюстендил са постъпили материали, касаещи разгласен за интернационално търсене жител на Албания. Това оповестиха от обвиняването.

На 16 ноември на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Гюешево " пристигал за влизане в страната албански жител. В хода на обработката на документите за идентичност е открито, че същият е сменил два пъти фамилното си име.

Изготвена е експертна информация на паспорт, позволение за престояване и на дактилоскопни следи. Установено е, че 49-годишният мъж е еднакъв с обекта в ШИС, въведен от управляващите в Гърция. Фигуриращо под едно от имената, той е разгласен за интернационално търсене за арест и екстрадиция по силата на Европейската заповед за арест (ЕЗА), издадена от съда в град Атина.

С разпореждане на Окръжна прокуратура – Кюстендил жителят на Албания е арестуван за период до 72 часа.

От способените управляващи в Гърция е предоставена информация за издадената ЕЗА. Тя се отнася за осъществените от него три закононарушения - съзнателно ликвидиране, нелегално държане и приложимост на огнестрелно оръжие. Тези действия са наказуеми със затвор и по българския Наказателен кодекс.

Окръжна прокуратура в Кюстендил внесе в съда искане за непрекъснат арест, търсен от управляващите в Гърция за изтърпяване на наложеното му наказване пожизнен затвор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР