В Окръжна прокуратура - Кюстендил са постъпили материали, касаещи обявен

...
В Окръжна прокуратура - Кюстендил са постъпили материали, касаещи обявен
Коментари Харесай

ОП Кюстендил съобщи: Арестуваха издирван албанец, с доживотна  присъда за убийство в Гърция

В Окръжна прокуратура - Кюстендил са постъпили материали, касаещи разгласен за интернационално търсене жител на Албания. На 16. 11. 2023 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево пристигал за влизане в страната албанският жител S. G. (на 49 години).

В хода на обработката на документите за идентичност е открито, че същият е сменил два пъти фамилното си име - от F. на K. и на T. G. Изготвена е експертна информация на паспорт, позволение за престояване и на дактилоскопни следи. Установено е, че лицето е идентично с обекта в ШИС, въведен от управляващите в Гърция. Фигуриращо под имената K. S., то е оповестено за интернационално търсене за арест и екстрадиция по силата на Европейската заповед за арест (ЕЗА), издадена от съда в гр. Атина.

С разпореждане на Окръжна прокуратура – Кюстендил жителят на Албания е арестуван за период до 72 часа. От способените управляващи в Гърция е предоставена информация за издадената ЕЗА. Тя се отнася за осъществените от К. S. три закононарушения - съзнателно ликвидиране, нелегално държане и приложимост на огнестрелно оръжие. Тези действия са наказуеми с отнемане от независимост и по българския Наказателен кодекс. Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на K. S., търсен от управляващите в Гърция за изтърпяване на наложеното му наказване пожизнен затвор, както и остатъкът от общо наказване три години „ отнемане от независимост “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР