В Окръжна прокуратура - Кюстендил е образувана преписка по повод

...
В Окръжна прокуратура - Кюстендил е образувана преписка по повод
Коментари Харесай

Задържаният кандидат-кмет на Дупница осъден на 6 години затвор в Гърция

В Окръжна прокуратура - Кюстендил е формирана кореспонденция във връзка материали, предоставени от Министерството на вътрешните работи - Дирекция „ Международно оперативно съдействие “, съдържащи сведения за Европейска заповед за арест (ЕЗА), оповестиха от прокуратурата.

Тя е издадена от Апелативна прокуратура в Солун и касае българския жител Методи Захаринов (на 47 години).

Лицето се търси от гръцките управляващи за изтърпяване на наказване по дело за владеене и разпространяване на подправени евро банкноти. Решението на петчленния състав на Апелативния съд в гр. Солун, с което мъжът е наказан на 6 години " отнемане от независимост ", влезе в действие през 2014 година, написа БГНЕС.

При осъществена инспекция е открито, че търсеното лице – Методи Захаринов, е регистриран в Общинска изборна комисия – Дупница, като претендент за кмет на Община Дупница в идните на 29.10.2023 година локални избори. Съгласно наредбата на член 160, ал.1 от Изборния кодекс лицето се употребява с имунитет. Това събитие попречва провеждането на процедура по Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест.
С решение на Централната изборна комисия от 11.10.2023 година е позволено Захаринов да бъде арестуван за период до 72 часа.

Днес, 12.10.2023 година, прокуратурата внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на търсеното в Гърция лице.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР