В Окръжна прокуратура – Благоевград са постъпили материали от дирекция

...
В Окръжна прокуратура – Благоевград са постъпили материали от дирекция
Коментари Харесай

В Благоевград задържаха издирван от Франция за разпространение на наркотици

В Окръжна прокуратура – Благоевград са постъпили материали от дирекция „ Международно оперативно съдействие “ на Министерство на вътрешните работи гр. София по отношение на родения в Алжир жител на Франция – Ф.Б.

33-годишният чужденец е бил арестуван на 27.11.2021 година в гр. Благоевград. Пет дни по-рано, на 22.11.2021 година, той е бил разгласен за интернационално търсене за арест и екстрадиция от правосъдните органи на Френската Република. Спрямо него е издадена Европейска заповед за арест от прокурор на Републиката при Окръжния съд в гр. Сент Етиен. Тя е по водено по отношение на него дело за образуване и нелегално придобиване, държане, транспорт и разпространяване на високорискови опиати, както и за нелегално държане и трафик на оръжие, муниции и техни детайли. Престъпленията, за които Ф.Б. е упрекнат във Франция, са с аналог в българския Наказателен кодекс и са наказуеми с отнемане от независимост.

В настояването си за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Ф.Б. прокурор от Окръжна прокуратура – Благоевград е показал, че във връзка с желаното от способния орган в чужбина лице съществува действителна заплаха то да се укрие. Мъжът няма нито трайна връзка с България, нито съответен населяван от него адрес на територията на страната, където би могъл да бъда открит за задачите на производството. Ф.Б. се отклонил от воденото против него следствие във Франция. Налице е заплаха той да се укрие, за да осуети и да избегне наказателно гонене в чужбина.

В днешното съвещание съдът почете настояването на държавното обвиняване и взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на оповестения за интернационално търсене френски жител.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР