В окръжен съд Бургас продължава делото за смъртта на двамата

...
В окръжен съд Бургас продължава делото за смъртта на двамата
Коментари Харесай

Експертиза доказа: Сириецът Омар е бил пълнолетен, когато е прегазил бургаските полицаи

В областен съд Бургас продължава делото за гибелта на двамата служители на реда, прегазени от рейс, цялостен с 47 незаконни мигранти, в центъра на Бургас. Трагедията стана в центъра на Бургас на 22 август 2022 година.

Днес ще бъде показана съдебно-медицинската експертиза, която потвърждава, че все още на осъществяването на закононарушението, подсъдимият за убийството на униформените Омар Аднан е бил пълновръстен. Сириецът дълго време се оправдаваше, че бил невръстен все още на закононарушението.

„ Тази експертиза беше назначена още при започване на следствието, когато се породиха подозрения за възрастта на Омар, който твърдеше, че е малолетен. Тогава бяха показани документи, в които бяха посочени разнообразни рождени дати на това лице. Заключението на експертизата е, че той е пълновръстен ", съобщи прокурор Димитър Узунов.

13 март 2024, 14:05

Дават на съд сириеца Омар Аднан, който прегази с цялостен автобус с мигранти двама служители на реда в Бургас

Предстои през днешния ден да бъдат изслушани и трите движимости лица, направили съдебно-медицинската експертиза, и още очевидци. Сред тях и Марияна Ламбова, която е чиновник на бензиностанция в местността Пода край Бургас, където се е развалил първият рейс, закупен от трафикантите. Тя е алармирала на тел. 112 поради съмнителното им държание.

Делото няма да завърши през днешния ден, тъй като се търсят още очевидци от мигрантите, които имат адресни регистрации на територията на България.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР