В Окръжен съд – Русе продължават срещите на магистрати с

...
В Окръжен съд – Русе продължават срещите на магистрати с
Коментари Харесай

Осмокласници от Училището за европейски езици са първите посетители в Окръжен съд – Русе за новата учебна година

В Окръжен съд – Русе не престават срещите на магистрати с възпитаници по Образователната стратегия „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “. Първите посетители през образователната 2022/2023 година бяха VІІІ „ б “ и VІІІ „ в “ клас от СУЕЕ „ Св.Константин-Кирил Философ “ дружно с техните класни ръководители. Те бяха посрещнати от арбитър Антоанета Атанасова в Мраморната зала, където в резюме се срещнаха с историята на Съдебната палата, нейната полезност като монумент на културата и разгледаха намиращите се в нея стъклописи, пресъздаващи подиуми на прегрешението, съда, наказването, разкаянието и изкуплението.

Срещата продължи в правосъдна зала № 7, където арбитър Атанасова показа пред младежите специалността „ арбитър “, изясни реда за осъществяване на правосъдните съвещания, ролята и мястото на участниците в процеса. Учениците научиха по какъв начин се образува едно дело, през какви стадии минава неговото разглеждане, в какъв състав съдът взема решения и по какъв метод и пред кого недоволните страни могат да го апелират.

Служители на Областно звено „ Охрана “ срещнаха младежите с разпоредбите за посещаване в Съдебната палата, ограниченията, които могат да бъдат предприемани по отношение на нарушителите, по кое време и по какъв начин се прави наложително довеждане и конвоиране.

Окръжният прокурор на гр. Русе Георги Георгиев описа детайлности за работата, правата и отговорностите на прокурорите, за същността на досъдебната и правосъдната етапи по наказателните каузи. Той прикани младежите във всеки един миг, когато смятат, че правата и ползите им са нарушени или застрашени, да потърсят подпомагане и отбрана както в лицето на прокуратурата, по този начин и в лицето на съда.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР