В окръг Биб, щата Джорджия има повече от 47 000

...
В окръг Биб, щата Джорджия има повече от 47 000
Коментари Харесай

Преди изборите в САЩ: Защо жителите на Джорджия масово няма да гласуват?

В окръг Биб, щата Джорджия има повече от 47 000 души, които имат право да гласоподават, само че не го вършат. Това е четири пъти повече от броя на гласовете, с които президентът Джо Байдън завоюва щата през 2020 година Повечето от тези гласоподаватели са чернокожи или обществено небогати. Изглежда, че даже вероятността за историческата кандидатура на вицепрезидента Камала Харис евентуално няма да ги накара да отидат до урните.

Американски медии настояват, че неегласуващите са най-сложната част от електоралния пъзел в щат, който може да реши президентството. Сабрина Фрайдей работи в благотворителна организация, която обезпечава бебешки такъми, образование, храна и жилище на нуждаещи се майки. По време на еднa от срещите, тя пита присъстващите 30 дами дали считат да гласоподават. Само шест от тях подвигат ръце.
На някои им е все едно. И няма да гласоподават, тъй като не считат, че това ще промени нещо. Аз самата им споделям какъв брой е значимо да излязат и да гласоподават. Те се усещат по този начин, като че ли никой не го е грижа.
Сабрина Фрайдей, основателка на организация Майчино гнездо

Фрайдей, изпълнителният шеф на групата, споделя, че се пробва да акцентира на гражданския дълг, което постоянно е мъчно.
Имам възприятието, че всички майки тук са в режим на оцеляване. Това значи, че в случай че желаете да помогнете, тогава помогнете. Ако не, се махнете от пътя им, те сами ще намерят метод.
Сабрина Фрайдей, основателка на организация Майчино гнездо

Когато Джо Байдън стана президент преди четири години, той даде обещание да се оправи с пагубната разлика в расовото неравноправие. За момента, окръг Биб не е възстановил всички работни места, изгубени по време на пандемията.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР