В ОИК - Столична е подаден сигнал срещу кмета на

...
В ОИК - Столична е подаден сигнал срещу кмета на
Коментари Харесай

Сигнал за несъвместимост на кмета на София Васил Терзиев ще разглежда ОИК

В ОИК - Столична е подаден сигнал против кмета на София Васил Терзиев за несъответственост по член 41, алинея 1 Закона за локалното самоуправление и локалната администрация (ЗМСМА) и искане да се прекратят предварително пълномощията му, научи " Труд news ".

В петък се чака комисията да заседава изключително по проблема.

Чл. 41, от ЗМСМА

Чл. 41. (Изм. - Дъждовни води, бр. 69 от 2006 г.) (1) (Изм. - Дъждовни води, бр. 108 от 2008 г.) Кметовете на общини, на региони и на кметства, кметските наместници, заместник-кметовете на общини и на региони и секретарите на общини не могат да правят комерсиална активност по смисъла на Търговския закон, да бъдат контрольори, шефове или прокуристи в търговски сдружения, търговски пълномощници, търговски представители, търговски медиатори, синдици, ликвидатори или да вземат участие в надзорни, управителни и контролни органи на търговски сдружения и кооперации за времето на мандата им.
(2) (Отм. - Дъждовни води, бр. 61 от 2007 г.)
(3) (Изм. - Дъждовни води, бр. 70 от 2020 година, в действие от 07.08.2020 г.) В едномесечен период от полагането на клетвата, надлежно от приемането на решението на общинския съвет, лице, което при избирането му за кмет заема служба или реализира активност по алинея 1, подхваща нужните дейности за преустановяване на активността и/или за освобождението му от заеманата служба и уведомява документално за това ръководителя на общинския съвет и общинската изборна комисия.
(4) Заместник-кметовете на общини и на региони, кметските наместници и секретарите на общини при назначението им на съответната служба показват декларация, удостоверяваща условията по алинея 1.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР