В ОИК Благоевград е постъпила жалба от Борислав Ханджийски, кандидат

...
В ОИК Благоевград е постъпила жалба от Борислав Ханджийски, кандидат
Коментари Харесай

Физически сблъсък в секцията в благоевградското с. Габрово, председателят Ивайло Иванов ударил жена в гърдите

В ОИК Благоевград е постъпила тъжба от Борислав Ханджийски, претендент за кмет на кметство с. Габрово от Политическа партия „ Съюз на свободните демократи “. Жалбата е входирана с вх.№417-МИ /29.10.2023г. и с вх.№ 12 по регистъра на тъжби и сигнали.

В Жалбата се съдържат изказвания и се излагат данни за това, че заместник-председателя в 125 секция с. Габрово – Ивайло Иванов от КП „ Продължаваме промяната – Демократична България “ кара хората да кажат за кого ще гласоподават, с цел да може той да задраска квадратчето за гласоподаване. При направена забележка от представител на Политическа партия „ Съюз на свободните демократи “, че няма право да разкрива тайната на вота, той се е държал извънредно надменно и даже е стигнал до физическа разпра – боричкане с пестник в гърдите към лицето Татяна Веселинова Ханджийска. Твърди се, че има очевидец на осъщественото действие и се моли да се подхващат ограничения.

ОИК Благоевград се срещна със наличието на процесната тъжба, като смята, че способени да открият посоченото в същата са органите на Министерство на вътрешните работи.

На съображение чл.87 ал.1, т. 1 и т.22 от ИК, по отношение на чл.85, ал.4 от ИКи при съблюдаване на законоустановения кворум, Общинската изборна комисия Благоевград препраща по подготвеност на ОД на Министерство на вътрешните работи Благоевград

В. Николов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР