В огромния и постоянно разширяващ се крипто пейзаж, Биткойн се

...
В огромния и постоянно разширяващ се крипто пейзаж, Биткойн се
Коментари Харесай

Защо Биткойн е най-добрата криптовалута?

В големия и непрекъснато разширяващ се крипто пейзаж, Биткойн се трансформира в главен състезател в пространството. От основаването си през 2009 година активът освен проправи пътя на цялата крипто екосистема, само че и потвърди, че е друг и превъзхожда всички останали цифрови валути.

В тази публикация ще се срещнем с неповторимите качества, които отличават Биткойн, като подчертаем за какво той е необятно считан за най-хубавата криптовалута .

Децентрализация и сигурност

Биткойн действа в децентрализирана мрежа, за разлика от обичайните финансови системи, които разчитат на централизирани органи. Тази децентрализация подсигурява, че нито едно лице или държавно управление не може да управлява или манипулира мрежата на Биткойн.

Технологията на разпределената счетоводна книга, наречена блокчейн, върху която е построен Биткойн , обезпечава бистрота, непроменяемост и нараснала сигурност на транзакциите. Надеждните ограничения за сигурност и устойчивостта на Биткойн против цензура го вършат извънредно прелъстителен за хората, които търсят финансова самостоятелност и цялост на персоналния живот.

Сега множеството криптовалути се основават на блокчейн технологията. Но въпросът е дали те са в действителност децентрализирани? Дори и да се употребява блокчейн, това не значи, че системата е децентрализирана. Не е ли тя централизирана, в случай че собственикът/собствениците на протокола разполагат с по-голямата част от токените? В момента съществуват над 26,000 криптовалути. Въпреки че има токени като Dogecoin , които са в действителност децентрализирани, множеството криптоактиви не са.

Предимство на това да си първи

Да бъдеш първи не постоянно е най-хубавото нещо, само че в крипто пространството това е значимо. Биткойн се радва на доста преимущество от това, че е първия състезател. Бидейки първата необятно приета криптовалута, с течение на времето тя натрупа огромна и отдадена потребителска база.

Дори известният икономист Насим Талеб, създател на “ “, неотдавна означи , че Биткойн се е трансформирал в фетиш, потвърждавайки, че той съставлява обединение на финансов инструмент и фетиш, което е невиждано в историята на финансовия свят.

Този мощен мрежов резултат затвърди позицията на Биткойн като най-разпознаваемата и надеждна криптовалута, трансформирайки я в желан избор както за вложителите, по този начин и за търговците.

Широката инфраструктура, ликвидността и световното приемане на Биткойн обезпечават несравнимо преимущество пред другите криптовалути.

Ограничено предложение и предпазване на стойност

Паричната политика на Биткойн го отличава от другите криптовалути. Общото предложение на BTC е лимитирано до 21 милиона монети, което подсигурява оскъдица и отбрана от инфлация. Това лимитирано предложение, съчетано с все по-широкото му приемане, накара мнозина да възприемат Биткойн като цифров еквивалент на златото, служител за предпазване на стойност.

Оскъдния темперамент на Биткойн основава дефлационен аспект, като подтиква потребителите да държат монетите си, насърчавайки евентуалното увеличение на цената с течение на времето.

Широка известност на марката и доверие

Разпознаваемостта на марката Биткойн надминава тази на всяка друга криптовалута. Той се е трансформирал в нарицателно име и се свързва необятно с концепцията за криптовалутите като цяло.

Когато чуят за криптовалута, множеството хора незабавно свързват термина с Биткойн. Тази известност освен вдъхва доверие измежду вложителите, само че и предизвиква необятното ѝ приемане.

Дългогодишното наличие на Биткойн на пазара мина през голям брой провокации и е излязло по-силно, затвърждавайки позицията си на най-реномираната и устойчива криптовалута.

Глобална досегаемост и ликвидност

Биткойн има необятно световно наличие и е наличен за всеки, който има връзка с интернет. Неговият peer-to-peer темперамент разрешава транзакции без граници, без да са нужни медиатори. Освен това високата ликвидност на Биткойн подсигурява, че той може елементарно да се купува, продава и обменя за други активи или валути.

Широката наличност и ликвидността на Биткойн покачват неговата приложимост и прелест, което го прави желан избор за физически лица, предприятия и институции.

Много обичайни финансови платформи като eToro, Robinhood и даже финтех колосът Revolut оферират крипто услуги. Дори сега познати компании като BlackRock и Fidelity се борят за утвърждение на Биткойн ETF, което може да бъде катализаторът, който да разпали солиден бичи поход.

Непрекъснато развиване и нововъведения

Отвореният код на Биткойн дава опция за непрестанно развиване и нововъведения в границите на екосистемата му. Специална общественост от разработчици работи интензивно за възстановяване на протокола на Биткойн, решение на проблеми с мащабируемостта и въвеждане на нови функционалности. Освен това върху Биткойн са построени многочислени пластове и планове, които уголемяват неговата функционалност и евентуалните случаи на потребление.

Този ангажимент към нововъведенията подсигурява, че Биткойн остава в челните редици на софтуерния прогрес в региона на криптовалутите.

Заключение

Уникалните качества и преимущества на Биткойн са затвърдили позицията му на най-хубавата криптовалута. От децентрализирания му темперамент и стабилната му сигурност до лимитираното предложение, мощната известност на марката, световната досегаемост и непрекъснатото развиване, Биткойн продължава да господства в бранша на цифровите валути.

Макар че други криптовалути може да оферират профилирани функционалности, устойчивостта, доверието и световното приемане на Биткойн го вършат желан избор за физически лица и институции, които търсят сигурен, децентрализиран и международно приет цифров актив.

Към момента на писане на публикацията BTC се търгува странично към $30,400 без обилни придвижвания през последната седмица. С пазарна капитализация от съвсем $600 милиарда, Биткойн ще остане кралят на всички криптовалути, най-малко в обозримото бъдеще.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР