В официално становище от днес Алианц Банк България съобщи, че

...
В официално становище от днес Алианц Банк България съобщи, че
Коментари Харесай

Източените сметки в Нова Загора са в банка Allianz, оттам започват процедура за връщане на парите

В публично мнение от през днешния ден Алианц Банк България заяви, че точно от техния клон в Нова Загора са източвани сметки на клиенти, за което е обвинена служителка на банката.
 Арестуваха служителка в банков клон за кражба на пари от сметки на клиенти
" Във връзка с информацията за осъществени непозволени дейности от страна на чиновник на Алианц Банк България в Нова Загора, бихме желали да уверим засегнатите клиенти, че са подхванати всички нужни законови ограничения ", твърдят от банката.

Оттам коментират какви дейности са подхванати досега:

" Незабавно, след вписване на неправда от Системата за сигурност и контрол на Алианц Банк България и последвалата инспекция на място, сезирахме органите на реда. В резултат на подадения сигнал от Банката е инициирано досъдебно произвеждане пред Окръжна прокуратура – Сливен. Към сегашния миг продължаваме интензивно своята вътрешна инспекция за определяне достоверността на транзакциите, според условията на използваните нормативни актове. Засегнати са стеснен брой клиенти единствено от град Нова Загора.

След известяван на способените органи Банката се свърза с всички наранени лица и насочи публични предложения за различаване или оборване на интервенциите по банковите им сметки ".

От " Алианц Банк България " твърдят, че ще стартират процедура по възобновяване на сумите  на засегнатите клиенти незабавно след привършване на формалната инспекция по случая .

" Извиняваме се за основаното стеснение на всички наранени клиенти и ги уверяваме, че ще продължим да бъдем техен приближен сътрудник и консултант ", пишат още от банката.

В отговор на сложени от OFFNews въпроси Българска народна банка разяснява във връзка със случая, че " когато се откри, че е налице неразрешена платежна интервенция, банката носи отговорност пред клиента в случай че платецът е работил посредством машинация или не е извършил някои от отговорностите си според ЗПУПС (Закон за платежните услуги и платежните системи - бел. ред.) съзнателно или заради груба немарливост ".

Българска народна банка увери, че прави инспекция по случая.

" Алианц Банк България " е универсална комерсиална банка със седалище в гр. София. Банката е част от групата на Алианц България Холдинг и предлага на клиентите си цялостни финансови решения. Алианц Банк има дълготраен кредитен рейтинг „ ВВВ+ ”, вероятност постоянна, доказан от интернационалната рейтингова организация Fitch Ratings Ltd. на 24.05.2018 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР