В официално писмо до председателя на БЛС д-р Иван Маджаров

...
В официално писмо до председателя на БЛС д-р Иван Маджаров
Коментари Харесай

В официално писмо Румен Петков настоя временно да бъдат отнети лекарските права на проф. Костадин Ангелов

В публично писмо до ръководителя на БЛС доктор Иван Маджаров и до шефа на УМБАЛ „ Александровска “ доктор Атанас Атанасов ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков настоя краткотрайно да бъдат отнети лекарските права на проф. и му бъде препоръчано да излезе в отпуск, с цел да се погрижи за личното си психологично положение. В писмото Петков показва угриженост за прочувствената непоклатимост на проф. Ангелов и акцентира заплахата разтърсеното му прочувствено здраве да се отрази съдбовно на професионалната му активност.

Повод за гореизложеното стана Искова молба на проф. Ангелов против Румен Петков в Софийски градски съд поради изказвания на Петков от 20.04.2021 година, че медикът е негодник и че е отговорен за всички, които умряха заради дефицит на О2. Заради тези изявления проф. Ангелов съответно е показал в Исковата молба следното:

„ Все още съм мощно смутен и обезпокоен поради разколебаното публично доверие в личността ми. “

„ Започнах да имам проблеми със съня, изпитвам разстройване, напрежение, яд и стеснение от свързването на името ми с клеветническите изказвания на ответника по мой адрес, смутен съм от безусловно незаконосъобразната интервенция на ответника в персоналната ми сфера и общественото засягане на моя личностен и професионален престиж, чест, достолепие и положително име “.

Проф. Ангелов акцентира, че „ тези положения не са преодолени към сегашния миг “ и към момента изпитва гореописаните отрицателни страсти и прекарвания.

Според Румен Петков тези изказвания слагат под въпрос психологичното здраве на проф. Ангелов и, с цел да се стабилизира, лекарят се нуждае от отмора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР