В официално обръщение от върховния лидер в АфганистанВърховният лидер на

...
В официално обръщение от върховния лидер в АфганистанВърховният лидер на
Коментари Харесай

Талибаните към света: Оставете ни на мира!

В публично послание от висшия водач в Афганистан
Върховният водач на талибаните, Хибатула Ахундзада, прикани в петък света да спре да се “меси” в афганистанските каузи, заявявайки увереността си, че използването на ислямския закон е ключът към триумфа за неговата страна, съобщи Агенция Франс Прес.

Хибатула Ахундзада, който в никакъв случай не е бил сниман или заснеман на обществено място, откогато талибаните пристигнаха на власт през август, и нормално живее в усамотение в Кандахар, техният нравствен център, приказва в Кабул пред заседание на религиозни сановници, свикани от режима консолидира властта си, показва организацията. “Казват ни: “Защо не извършите това, за какво не извършите това? Защо светът се меси в нашите работи? Няма да одобряваме инструкции от никого по света. Ще се поклоним единствено на Всемогъщия Аллах”, сподели той в едночасова тирада, излъчена от държавното радио.

Над 3000 религиозни и племенни водачи се събраха в Кабул от четвъртък на тридневен огромен съвет. Първите речи призоваваха основно за единение зад режима, напомня кореспондентът на Агенция Франс Прес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР