В официалния уеб сайт на Nvidia се наблюдава спад на

...
В официалния уеб сайт на Nvidia се наблюдава спад на
Коментари Харесай

Видеокартите Nvidia GeForce RTX от серия 40 започнаха да поевтиняват в Европа

В формалния уеб уебсайт на Nvidia се следи спад на цените на графичните карти от серията GeForce RTX 40 в европейския район. Ако приказваме за флагманската видеокарта GeForce RTX 4090 Founders Edition, тя отдавна се продаваше на цена от 1859 евро, а в този момент може да се поръча за 1819 евро. Промяната е дребна, само че наклонността е позитивна. В същото време би трябвало да се означи, че началната цена на тази видеокарта в Европейски Съюз бе 1949 EUR. Това значи, че от излизането си на пазара видеокартата е изгубила 140 евро от цената си. Трябва да се има поради, че целесъобразната цена за американския пазар е 1599 USD без налозите.

GeForce RTX 4080 Founders Edition към този момент може да се поръча на цена от 1399 евро, което е със 7% по-малко от стартовата цена. В същото време междинната цена на графичните карти със личен дизайн на сътрудниците на Nvidia се е намалила повече, като понижението е с към 16% спрямо началните цени. GeForce RTX 4070 Ti Founders Edition, въпреки това, има минимална смяна – тя към този момент може да бъде поръчана за 875 евро вместо на стартовата цена от 899 евро.

Да напомним, че тези видеокарти станаха известни и с разтопяването на техните 12VHPWR конектори, само че през последните няколко месеца няма нито един сходен случай.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР