В официалния сайт на Intel бе публикувана първата информация за

...
В официалния сайт на Intel бе публикувана първата информация за
Коментари Харесай

Архитектурата Sapphire Rapids може да се използва в процесорите Intel Core от 12-то поколение

В формалния уебсайт на Intel бе оповестена първата информация за процесорната платформа Tinsley, както и принадлежащите към нея чипове с архитектура Sapphire Rapids.
Според тази информация, новата платформа ще се употребява в сървърите и мощните работни станции, само че до момента нямаше никакви данни за новата процесорна микроархитектура.



Според редица уеб-издания, процесорите Sapphire Rapids ще заменят решенията Tiger Lake с 10 нанометров софтуерен развой, които бяха планувани за 2019 година. Преди новата архитектура да бъде внедрена в десктоп и мобилните устройства, тя ще работи в корпоративния сегмент и последователно ще бъде усъвършенствана. Очаква се Sapphire Rapids да стане чест от модифицираната x86 съвместима архитектура, първата информация за която се появи още предходната година.

Преди появяването на нови процесори с архитектура Sapphire Rapids или като множеството уеб-сайтове я нарекоха “Core от 12-то поколение”, би трябвало да излязат най-малко три генерации чипове с 10 нанометров софтуерен развой: Cannon Lake, Ice Lake и Tiger Lake.

Това е напълно първична информация за новата микроархитектура Sapphire Rapids на Intel, която се чака да предложи напълно нови решения. Ще следим тематиката.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР