В официалния канал YouTube Creator Insider, за авторите на видео

...
В официалния канал YouTube Creator Insider, за авторите на видео
Коментари Харесай

YouTube въвежда за всички реклама, която не може да бъде избегната

В формалния канал YouTube Creator Insider, за създателите на видео наличие е оповестен клипът „ Искате ли да увеличите прихода си от реклами?„. В него се оповестява нещо значимо за участниците в програмата YouTube Partners. Съвсем скоро те ще могат доста да усилят своята монетизация благодарение на опцията за реклама във видеоклиповете, която не може да бъде изключена. Тази реклама не може както както нормално, да бъде избегната от потребителя посредством приплъзване напред благодарение на бутона Skip Ad.

Досега този тип реклама бе пробно налична единствено за определени сътрудници на интернет колоса. Експериментът потвърди своята висока успеваемост и опцията скоро ще стане налична за всички създатели, които имат право да вмъкват реклама във своите видеа. Предполага се, че мнозина ще се възползват от тази опция за увеличение на приходите.

При предходния опит продължителността на рекламата, която не може да бъде изключвана, бе лимитирана до 15-20 секунди в взаимозависимост от района. Така да вземем за пример, в района EMEA, Индия, Малайзия и Сингапур, тя бе 20 секунди. В останалите страни бе 15 секунди.

Има и още. Новият формат на рекламата по дифолт ще размени формата TrueView (който се изключва след 5 секунди гледане) във всички остарели видеа.

Очакванията са, тази смяна незабавно да увеличи приходите на Гугъл. Този тип реклама ще се употребява по дифолт, само че създателите на клиповете могат да изключат този режим.

Според мненията към клипа с анонса на новата опция, потребителите не са удовлетворени от нововъведението в YouTube. Мнозина споделят, че избират да спрат видеото, в случай че би трябвало да гледат повече от 5 секунди реклама. Да не забравяме, че създателите могат да наблюдават държанието на феновете и реакцията към новата реклама посредством настройките в Creator Studio./ kaldata.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР