В официалната си реч Карамаринов, който е и член на

...
В официалната си реч Карамаринов, който е и член на
Коментари Харесай

Добромир Карамаринов събра eвропейската атлетика в Юджийн

В формалната си тирада Карамаринов, който е и член на Съвета на международната атлетика и президент на Българската федерация по лека атлетика, загатна, че тази 2022-а е доста специфична за атлетиката, защото за първи път Световно и Европейско състезание за мъже и дами се организира в една година. Карамаринов регистрира и проблемите, които е нанесла пандемията от ковид на спорта и метода, по който европейската атлетика се оправи с рецесията.

“Европейската атлетика организира всичките си надпревари по време на пандемията без Европейското състезание за мъже и дами в Париж, което трябваше да е през август 2020-а. Финансовото положение на Европейската атлетика е доста положително и упованията от идното състезание в Мюнхен от 15 до 21 август също са доста позитивни “, разяснява Карамаринов.

Президентът на Европейската атлетика изрази и специфичното отношение към представителите на украинската атлетика и даде цялостната поддръжка на атлетическата общественост на континента към нацията, която пострада от съветската военна експанзия.

Той похвали и Израелска атлетическа федерация, която за първи път провежда континентално състезание (Йерусалим на 4-7 юли 2022-а).

В края на работната намира се включи и президентът на Световната атлетика лорд Себастиан Коу, който акцентира положителното взаимоотношение сред Европейската и Световната атлетика.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР