В офиса на НАП в Русе са внесени до сега

...
В офиса на НАП в Русе са внесени до сега
Коментари Харесай

НАП – Русе: Близо 41 % са повече внесените корпоративни данъци

В офиса на Национална агенция за приходите в Русе са импортирани до в този момент близо 41 % повече корпоративни налози, по отношение на същия интервал на предходната година. Средното нарастване за страната е 30 на 100. От предплатени вноски за миналите 5 месеца и от издължени данъци по член 92 от ЗКПО са събрани за държавния бюджет 11, 7 млн. лева

Русенската приходна администрация чака тези резултати доста да се усилят до 30 юни, когато е крайния период за обявление и внасяне на корпоративни налози за 2021 година Вече 7 524 бр. задължени лица от района са подали своите заявления, което е над 73 % от деклараторите през предходната година.

До 30 юни компаниите заявяват и заплащат корпоративен налог по член 92 и 93 от Закона за корпоративното подоходно облагане, налог върху разноските, налог върху приходите на бюджетните предприятия, налог върху приходите от помощни и спомагателни действия по смисъла на Закона за хазарта, както и налог върху активността от опериране на кораби.

До 30 юни е и срокът за обявление и внасяне на налога и окончателните обществени и здравни осигурителни вноски за лицата, извършващи активност като едноличен търговец, както и земеделските стопани, избрали този ред на облагане. До края на юни, дружно с годишната си данъчна декларация, те би трябвало да подадат и декларация пример № 6 с общия размер на дължимите за миналата година осигурителни вноски.

Подаването на данъчните и осигурителни заявления и документи, както и заплащането към бюджета, се правят единствено по електронен път непрекъснато, посредством портала за е-услуги: , с личен идентификационен код (ПИК) на Национална агенция за приходите за физически лица или дипломиран електронен автограф (КЕП).


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР