В ОДМВР е изграден Оперативен щаб, който е в постоянна

...
В ОДМВР е изграден Оперативен щаб, който е в постоянна
Коментари Харесай

Служители на МВР ще се грижат в Кюстендилска област за опазването на обществения ред и гарантиране на правото на вот на гражданите по време на изборите

В ОДМВР е построен Оперативен щаб, който е в непрекъсната връзка с Общинската изборна комисия (ОИК) и Областната администрация. Създадена е организация за защита на изборните материали при превозването им до секционните изборни комисии в деня преди изборите. Служители на " Охранителна полиция " и чиновници на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (РДПБЗН) - Кюстендил, са направили охранителни и противопожарни обследвания на пространствата, в които ще се обитават секционните изборни комисии. Това оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Кюстендил, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 408
Осигуряването на публичния ред и гарантирането на правото на избор на жителите ще се реализира от чиновници на Министерство на вътрешните работи – те са от ОДМВР, Регионалната дирекция " Гранична полиция " – Кюстендил и Драгоман, РДПБЗН и  дирекция " Жандармерия ", посочи пред Българска телеграфна агенция представителят на дирекцията Катя Табачка.

След привършване на изборния ден колите, транспортиращи изборните бумаги до Общинската изборна комисия, ще бъдат охранявани от пилотиращи коли на полицията. Създадена е организация за защита на пространствата по време на предаване на изборните материали от секционните комисии в Общинската изборна комисия след привършване на изборния ден.

Полицейски автомобил ще съпроводи изборните материали от общините до ЦИК, показаха още от полицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР