В одещият на The Grand Tour е член на журито

...
В одещият на The Grand Tour е член на журито
Коментари Харесай

Джеръми Кларксън избра своя автомобил на 2021 година

В одещият на The Grand Tour е член на журито на премиите Motor Awards, проведени от английските издания The Times и Sunday Times. Те са мотив Кларксън да дефинира Toyota GR Yaris за автомобил на годината.

Според Джеза, в началото „ наточеният” Yaris не го е впечатлил с нищо. Бившият водещ на Top Gear даже изрече мнение, че горещият хечбек ще стане съвършен вид за „ неотдавна овдовели възрастни дами, на които е необходим автомобил за напредване с приятелки до бридж-клуба.” Но откакто сяда зад кормилото на Yaris GR, Кларксън трансформира мнението си съществено. Той остава впечатлен от уравновесеното шаси, както и управляемостта на всевъзможен тип пътна настилка.

За разлика от Кларксън, членовете на журито на Motor Awards избраха за автомобил на годината електрическия Ford Mustang Mach‑E. Сред многото разнообразни категории и отличните изпъква името на Hyundai, който бе отличен с две награди за Ionic 5 – за дизайн и нововъведения. Никакви изненади в категориите за електрически автомобили - Tesla Model 3. Land Rover Defender и RR Ghost получиха оценки (Lotus и MINI също, което демонстрира мощната взаимозависимост от родното производство), а за „ Кросоувър на годината” бе определен създаваният в Съндерланд Nissan Qashqai. Toyota GR Yaris завоюва в категория „ Хотхеч на годината”.

Toyota GR Yaris бе показана през януари тази година. Моделът е оборудван с 1,6-литров турбо мотор, разрастващ 272 к.с. и 360 Нм въртящ миг. Агрегатът работи с 6-степенна „ ръчка” и пълноприводна трансмисия GR-FOUR с многодисков съединител и два диференциала Torsen. Ускорението до 100 трае 5,5 секунди, а оптималната скорост е 230 км/ч.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от и.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в.



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР