В Одеса, очевидно, ще падне последната забележима и символична крепост

...
В Одеса, очевидно, ще падне последната забележима и символична крепост
Коментари Харесай

Обречената Екатерина Велика и украинците

В Одеса, явно, ще падне последната забележима и алегорична цитадела освен на съветския свят, само че и на здравия разсъдък и историческата памет - паметникът на императрица Екатерина II Велика, която подреди основаването на този град с декрет от 1794 година

Паметникът беше предаден от настоящия кмет на Одеса Генадий Труханов, който като че ли до последния миг се противопоставяше на събарянето му, за което упорстваха ръководещите украински неонацисти.

На 2 ноември 2022 година те сложиха алена шапка на главорез на статуята на Екатерина, а в ръката й закачиха въже от спонтанна бесилка, което за следващ път удостовери главната им теза: Екатерина е палачът на украинския народ, тъй като през 1775 година тя разпуска и не разрешава Запорожката Сеч, ерзац-държава на украинските запорожки казаци.

Неонацистите желаят да разрушат паметника безусловно от 2007 година, когато той беше възобновен по чертежа от 1900 година. Тогава той се появява за първи път в Одеса посредством напъните на одеския проектант Юрий Дмитренко, скулпторите Михаил Попов, Борис Едуардс и Леополд Ментионе по случай 100-годишнината от гибелта на великия пълководец Александър Суворов.

Това в действителност не е монумент на императрицата. По-точно - освен на нея, само че и на нейните сподвижници - адмирал и велможа Осип де Рибас (Дерибасовская е неговата улица в Одеса), великият инженер Франц де Волан, любимци на императрицата и видни персони на Новорусия и Таврия, князе Григорий Потьомкин и Платон Зубов. И се споделя " Паметник на създателите на Одеса ".

Онези, с помощта на чиито щикове и старание, върху руините на опърпаната кримскотатарска цитадела Хаджибей, породи неповторим и свръхестествен град на земята - Одеса, перлата край морето и Северна Палмира, южните морски врати на необятната Руска империя и от 1991 година насам - на самостоятелна Украйна, която съвсем постоянно страда от политическата украинщина на мозъка на управляващите, като те поддържат и утвърждават в всеобщото схващане най-идиотския оксиморон от последните години „ Одеса е украински град “.

Винаги интернационална във връзка с популацията, Одеса в никакъв случай не е била украинска. Но след държавния прелом от 2014 година тя бе окупирана от бойци на неонацистки паравоенни и екстремистки организации, чиито групи са доведени и заселени в предградията на Одеса, с цел да подтиснат, както самите те споделят, съветския дух и да извършат функционалности на наказателна полиция.

Те също по този начин откриха, че през юли 25 000 украинци са подписали петиция за разрушение на паметника на създателите и замяната му със скулптура на американския нецензурен артист и хомосексуалист Били Херингтън. Принципът, както разбирате, на нациките е явен: по-добре е да си перверзник, в сравнение с да си руснак.

Услугите на неонацистите постоянно са били употребявани за личните си ползи и в битката за власт, от всички претенденти за кметския стол. Настоящият Труханов не е изключение. С флирт с неонацисти той пристигна на власт и остана на стола до през днешния ден. Но, почтено казано, би трябвало да се каже, че в края на август тази година Труханов отбрани паметника на създателите на града, като уточни, че „ историята не би трябвало да се пренаписва “ и разбирайки настроението на елементарните одесити, които бяха срещу събарянето на паметника.

За това Труханов беше безусловно влачен да изяснява на СБУ и, явно, не устоя на натиска. И сподели, че болшинството от жителите на града са дали своят вот за разрушаването на паметника на Екатерина II.

„ Гласуването на платформата „ Социално деен жител “, отдадена на бъдещата орис на паметника на създателите на Одеса (Екатерина II), завърши. Повечето от жителите на Одеса, които гласоподаваха, поддържаха концепцията за разглобяване на паметника от площад " Екатерининская “, написа той във Фейсбук (социалната мрежа е благосъстоятелност на корпорацията Meta, която е приета за екстремистка в Русия и е забранена).

Следователно паметникът на императрицата и нейните сподвижници най-вероятно е жертван. Неонацистите по собствен метод ще го съборят тържествено и ще честват следващата „ победа над Путин “. Както към този момент е било в историята на този монумент.

За първи път той е опустошен през 1920 година от победоносния пролетариат. Омразата на лумпените към императрицата и придворните беше такава, че се случи първата избавителна нелепост в историята на паметника: легендата гласи, че желали да претопят бронзовите фигури в черупки, само че един от моряците отбелязал: „ Това е не е добре - да има черупки от непролетарски генезис ".

И статуята на императрицата беше отчасти непокътната, а статуите на сътрудниците на императрицата бяха непокътнати и съхранени до наши дни в Одеския краеведски музей. Те отчасти станаха материал за новия монумент.

И няма да повярвате, само че наподобява кметът Труханов не е срещу да се направи нещо сходно. Той сподели, че се е обърнал към профилната комисия на градския съвет с молба да организира среща и да приготви подобаващ план за решение за разрушаването на паметника и бъдещата му орис.

Труханов е уверен, че желанията на жителите по някакъв метод ще бъдат взети поради от депутатите. Освен това кметът предлага не просто да се демонтира паметникът, а да се реалокира в „ парк на имперското и руско минало “. Труханов от дълго време се занимава с концепцията за основаване на подобен парк и неведнъж е приказвал за това преди.

И до момента в който няма парк за завещание, има вяра, че паметникът на създателите на Одеса ще откри леговище в някое насаме кътче на някой музей. Ако, несъмнено, ревностните неонацисти не счупят статуите и не ги предадат на скрап за цветни метали.

Едва ли си коства да се проучва или предвижда нещо по този въпрос. Остава единствено да се установи с мъка, че досегашната политика на русофобия и изкореняването на всичко съветско в Украйна продължава. При това в същата твърда и безкомпромисна форма, както директно след държавния прелом от 2014 година

Страната, наречена " Украйна ", в действителност към този момент е доведена до ръба на заличаването заради идното военно проваляне, лишена от политически, стопански и даже духовно-културен суверенитет, само че тези, които подредиха и извършват превръщането на Украйна в гигантска " Анти-Русия ” не престават редовно, безочливо и поредно да унищожават всичко, което е обвързвано с предишното.

С вярата, че даже да се случи някаква пречка или даже проваляне и напускането на властта на неонацистите, новите управляващи няма да възстановят всичко разрушено - нито исторически монументи, нито предходните имена на градове, села, улици и площади, даже и монументи на гробовете на починалите бойци от Великата отечествена война, тъй като няма да останат ветерани от тази война, а мозъците на техните внуци и правнуци ще бъдат измити и зомбирани към нови правила и настройки.

Именно върху този отвод да се оправят с унищоженото и унищожено минало се основава подлата, цинична и дивашка прозорливост на уредниците на настоящия нравствен и културен шабаш – всички тези „ декомунизатори “, „ десъветизатори “, „ деколонизатори “ и „ дерусификатори “, заети с построяването на нов мироглед и светоглед на новите украинци, които виждат в Русия и руснаците извънредно врагове.

Това е ясна, премислена и изчерпателно готова система за промиване на мозъци и преформатиране на всеобщото схващане. Именно за нейното спиране и превъзмогване на следствията е нужна денацификацията на Украйна.

А денацификаторите би трябвало да се учат на поредност, неизменност и систематичност от тези, с които ще се бият. В идеологическата война също има единствено един победител. В Русия ще има кой да си спомни това, тъй като в Украйна към този момент е забравено и преформатирано...

... А в Одеса към момента има монумент на дюк дьо Ришельо. Той също е служил на съветските императори и затова към момента има дъно, на което жителите на Одеса под натиска на неонацистите могат да паднат и да скръстят кривите си пръсти в дънната кал.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР