В ОД на МВР и РДПБЗН в Сливен е създадена

...
В ОД на МВР и РДПБЗН в Сливен е създадена
Коментари Харесай

Полиция и пожарна в Сливен с мерки преди и по време на празниците

В ОД на Министерство на вътрешните работи и РДПБЗН в Сливен е основана организация и са подхванати ограничения по повод запазване на публичния ред, пътната и пожарна сигурност преди и по време на идните празници и съпътстващите ги почивни дни.

. Предвидени са екипи на автомагистрала „ Тракия ”, по главените и второстепенни пътища в региона. Контрол ще се реализира и на входно-изходните пътни сектори в дребните обитаеми места, като ще се ревизира основно за приложимост на алкохол и упойващи субстанции. Планирани са профилирани интервенции „ Алкохол, опиати и недееспособност ”, интервенции по метода „ Широкообхватен надзор ” и засилен надзор за приложимост на алкохол от водачите на МПС в празничната новогодишна нощ-31 декември и 1 януари. Ще се следи за съблюдаване на ограничаването на скоростта, съблюдаване на преимущество, постоянни документи и застраховка Гражданска отговорност.

Ще се прави надзор по съблюдаване на рестриктивните мерки, въведени от Агенция „ Пътна инфраструктура ”, за придвижването на товарни коли.

Миналата година в интервала на почивните и празнични дни от 23 декември 2021г. до 3 януари 2022г. в ОДМВР-Сливен са формирани 75 акта за нарушавания на ЗДвП, от които 5 за приложимост на алкохол, 2 за наркотични субстанции и 4 за недееспособност. Съставени са 953 фиша, от които 601 за нарушение на скоростните режими.

Охраната на публичния ред ще се реализира при засилена патрулна активност на територията на общинските центрове от дежурни екипи на престъпна полиция, пътна полиция и групите „ Охрана на публичния ред ”. Предвидени са мобилни екипи, които да правят обходи в дребните обитаеми места.

Ще се следи за съблюдаване на условията при продажба и потребление на пиротехнически произведения. Екипи на служби Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) към районните ръководства правят инспекции в комерсиалните обекти по повод съблюдаване наредбите за продажба и предпазване на пиротехнически произведения.

Служители на престъпна и териториална полиция са осъществили срещи с компании и търговски обекти да не съхраняват в офисите огромни касови наличия през почивните дни. Проведени са срещи с частни охранителни компании, като е основана опция за бърза връзка с дежурните елементи в районните ръководства.

Гражданите да подхващат нужните марки да опазят дома и имуществото си при по-дълго неявяване по време на празниците, както и да внимават за персоналните си движимости при извършване на покупки в огромни търговски обекти.

От началото на месец декември екипи на РДПБЗН-Сливен правят инспекции и проучване на търговски обекти, заведения, хотелски комплекси, вилни селища, нощни заведения. До момента са тествани 65 обекта. В хода на инспекциите не са установени съществени нарушавания. С цел предварителна защита на шефовете на обектите са формирани наставления за пожарна сигурност. Проверките са съчетани с инструктаж на съответните длъжностни лица за ограничение на предпоставките за пораждане на пожари. Гражданите да са деликатни при потребление на пиротехнически произведения, устройването на новогодишната декорация и безвредната употребата на отоплителните уреди.

ОДМВР-Сливен пожелава на всички светли празници и радостно посрещане на Новата 2023 година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР