„В очите на българите корупцията е основният проблем в страната.

...
„В очите на българите корупцията е основният проблем в страната.
Коментари Харесай

Галъп: За българина корупцията е основният проблем в страната

„ В очите на българите корупцията е главният проблем в страната. Който и да повдигне този въпрос, ще среща подкрепа”, сочи разбора на данните от експресния телефонен сондаж на „ Галъп интернешънъл “.

„ Срастването на власт и корупция е главният проблем на обществото ни. Всяко едно политическо събитие в последно време кара българите да усещат този проблем. Сънародниците ни необятно споделят обвиняванията в корупция към политическия хайлайф и задушевно възприемат всевъзможни планове за ревизия”, разясняват от „ Галъп”.

61% от хората се съгласяват с обвиняванията на Българска социалистическа партия към ГЕРБ за сериозна корупция. 28% не са съгласни, а 11% се двоумят. Тази обвинявания се споделят от последователите и на другите други политически обединения.

По същия метод се поддържа и настояването на ГЕРБ за следствие на приватизацията - 80% го утвърждават.

59% от българите имат вяра на изказванията на Елена Йончева за съществени нарушавания при строителството на оградата по границата, 17% не имат вяра, а 24% се затрудняват да отговорят.

Експресният сондаж на „ Галъп интернешънъл “ е извършен сред 20 и 22 ноември посредством телефонно изявление измежду 802 пълнолетни българи по панелна методика, която обезпечава представителност на данните за пълнолетното население в страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР