В очакване сме на политическа развръзка - ще има ли

...
В очакване сме на политическа развръзка - ще има ли
Коментари Харесай

От "нищо не е договорено" до "нищо не е сигурно": Утре президентът връчва първия мандат

В очакване сме на политическа развръзка - ще има ли нов министър председател или отиваме на предварителни избори? Утре президентът ще връчи изследователски мандат за сформиране на кабинет на първата парламентарна мощ - ГЕРБ-СДС.

Ако през цялата седмица сътрудниците останаха правилни на максимата - " нищо не е контрактувано, до момента в който всичко не е контрактувано ", то през днешния ден може да прибавим - " нищо не е несъмнено, до момента в който ГЕРБ не отидат за мандата при президента ". Именно там ще стане ясно дали Мария Габриел незабавно ще върне досието с имена на министри.

Преговорите за предстоящ кабинет - какво следва?

Разговорите сред ГЕРБ и ПП-ДБ ще продължат до последната минута - надалеч от камерите и от микрофоните.

Според източници на bTV това, което към момента е противоречиво, са имената на министрите, както и това какъв тъкмо документ да се подпише.

В тези дни на всеобщо примирение и поклонение пред паметта на патриарха политическите пристрастености са неуместни, сподели президентът

Утре в 12:00 часа Румен Радев ще даде досието на Мария Габриел. От този миг за нея стартира да тече 7-дневен период. 

Най-късно до 25 март тя би трябвало да се върне на " Дондуков " 2 и да каже – дали ще има ротация, или процедурата ще продължи по-скоро в посока нови избори.

„ Никой не желае министър председател, който да е „ послушко “. Аз не желая това от Мария Габриел “, сподели още той

Ако се стигне до втория вид, президентът би трябвало да го връчи на втората по бройка групировка - ПП-ДБ. Николай Денков към този момент съобщи изрично, че в случай че не се откри единодушие с мандат на ГЕРБ, то отиваме на избори.

Но - най-вероятно отговорът на огромния въпрос за ротацията ще стане явен още на следващия ден.  

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР