В очакване на заповед на РЗИ Шумен за 14-дневна карантина,

...
В очакване на заповед на РЗИ Шумен за 14-дневна карантина,
Коментари Харесай

От къде е тръгнала заразата в село Игрев? Връщаме ли се в изходна позиция

В очакване на заповед на РЗИ Шумен за 14-дневна карантина, село Изгрев се разсъни с 2 нови случая на COVID-19. Tака общо инфектираните с ковид там са 17 от всички 500 поданици на селото (по данни от преброяването от 2010г.).
" 5 от заболелите са в болница, а 12 са на домашно лекуване. Вчерашният ден са взети 24 проби, които през днешния ден следобяд ще станат ясни ", изясни пред Българска национална телевизия Нехрибан Ахмедова, кмет на община Венец, в която влиза и въпросното село.
" Все още заповедта на шефа на РЗИ не е съгласувана с основния хигиеничен контрольор, чакаме това да стане всеки миг, с цел да изолираме огнището, което се образува ", сподели регионалният шеф на Шумен Стефан Желев.
От къде обаче е тръгнала болестта и какви са аргументите за този висок брой - отговор даде точно Желев.
Оказа се, че от две празненства през последните 10 дни.
" По-голямата част от хората, които живеят в селото, имат един характерен метод на живот, с доста придвижвания и пътувания, празненства. С доста огромна доза съмнение установихме, че преди 7-8 дни е имало две празненства, на две обособени места, в къщи, на които са били поканени хора от разградското село Ясеновец, където има доста случаи на ковид. Предполагаме, че от там е тръгнало. След това обстановката в селото е ескалирала доста бързо ", изясни Желев.
Пада блокадата в Ясеновец, полицейското наличие остава
 
" Населението тук има доста ниска здравна просвета, опитвали са самолечение и чак когато ситуацията се е влошило тогава са потърсили лекарска помощ. Тук думите самоконтрол и дисциплинираност мисля, че дори не са и ги чували ", разпали се регионалният шеф.
Случилото се в селото наподобява доста на методът, по който се разболя първото семейство в България. При тях развиването на заболяването докара и до първият смъртен случай у нас. Връщаме ли се първоначално след месеци битка с ковид?
Очаквайте подробности
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР