В очакване на съвместна декларация на Г-20, която да осъди

...
В очакване на съвместна декларация на Г-20, която да осъди
Коментари Харесай

Г-20 осъди и потвърди изолацията на Русия в Индонезия frognews.bg

В очакване на взаимна декларация на Г-20, която да осъди осеммесечната инвазия на Русия и заканите за потребление на нуклеарни оръжия, американски и европейски представители показаха срещата на върха в Бали като доказателство за задълбочаващата се изолираност на Русия.

Джакарта обаче води неутрална външна политика и отхвърля натиска на Запада да изключи Москва от срещата.

Без да загатва поименно Русия, Уидодо прикани членовете на Г-20 да не позволяват нова Студена война сред огромните сили. " Не би трябвало да разделяме света на части. Не би трябвало да позволяваме светът да изпадне в нова Студена война ", сподели той.

Лидерите на Г-20 се събраха в Бали в миг, когато възходящата инфлация, подклаждана от нашествието на Москва, води до беднотия на още милиони хора и насочва няколко страни към криза.

Съюзниците на Съединени американски щати се надяват, че икономическият вятър, провокиран от войната, ще притегли вниманието на неуверените страни от Г-20, които са мощно обезпокоени от повишението на цените поради съветската експанзия, само че не са склонни да осъждат остро Москва.

Уидодо съобщи, че блокът на най-големите международни стопански системи би трябвало да успее да се оправи с най-неотложните международни рецесии.

" Днес погледът на света е ориентиран към нас. Ще реализираме ли триумф? Или ще прибавим още един неуспех? ", сподели той пред делегатите. " За мен Г-20 би трябвало да бъде сполучлива, тя не би трябвало да се проваля. "

Володимир Зеленски се включи посредством видеообръщение

Сега е моментът да сложим завършек на разрушителната война на Русия и да спасим хиляди животи, съобщи той.

Облечен в познатата си към този момент зелена армейска тениска и говорейки на украински език, Зеленски се обърна към водачи, измежду които са китайският водач Си Цзинпин и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

Зеленски жигосах " безумните закани с нуклеарни оръжия, до които прибягват съветските публични лица ", визирайки мрачната изразителност на Путин, която накара даже Пекин да се почувства неловко.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР