В очакване на решението на президента Румен Радев на кого

...
В очакване на решението на президента Румен Радев на кого
Коментари Харесай

Експертен или политически кабинет: Какви са нагласите сред партиите?

В очакване на решението на президента Румен Радев на кого ще връчи третия изследователски мандат за лъчение на държавно управление в границите на този парламент - по какъв начин наподобяват настройките на политическите сили. Слави Трифонов и Тошко Йорданов от Има Такъв Народ са подготвени да правят отстъпка и в договарянията за предстоящ кабинет да вземат участие с специалисти. Това съобщи Любомир Каримански в предаването " Денят стартира с Георги Любенов ".

Нагласата на " ИТН " е да се излъчи държавно управление с третия мандат, разгласи Любомир Каримански. Приемат го като опция четворната коалиция да има ново ръководство, само че с ангажимента да не се повтарят старите неточности. За да се успокои тонът Слави Трифонов и Тошко Йорданов са подготвени да създадат крачка обратно.

" Дадохме знак към този момент, че нито Слави Трифонов ще бъде на предна линия в тези договаряния, нито самият Тошко Йорданов съобщи през вчерашния ден, че водачите ще създадат крачка обратно, което е знак за това, че последващи договаряния за държавно управление евентуално ще се водят от останалите представляващи Има Такъв Народ, изключително в експертната част. Хора, които имат опит и в законодателната, тъй че ние ще осъществим и останалото, което се желае от останалите съдружни сътрудници. Важно е този знак да бъде разчетен по верен метод. Всеки един от нас би трябвало да направи компромис, с цел да го има това държавно управление. Стандартът е доста значим. Когато едни водачи вършат крачка обратно и други би трябвало да създадат крачка обратно, с цел да може да се получат нещата ", съобщи Каримански.

В предаването " Панорама " Никола Минчев сподели, че " Продължаваме промяната " ще положат съществени старания да има кабинет в границите на този парламент. Готови са да беседват с Българска социалистическа партия и " Демократична България ",но имат известни задръжки, в случай че президентът даде третия мандат на " ИТН ".

" Ако го връчи на Има Такъв Народ, мисля, че опциите за диалог непосредствено Политическа партия и Има Такъв Народ са доста лимитирани на този стадий, с оглед случилото се през последните месеци ", съобщи Никола Минчев.

Според него програмата, която създадоха дружно с Българска социалистическа партия и " Демократична България ", за първия мандат е добра база за договаряния. В нея са заложени съответни цели и периоди и в случай че се реализира единодушие и за третия мандат, по-късно ще разясняват съответните имена. На въпрос допустимо ли той да е претендентът за министър председател, отговори:

" Това би било решение на Политическа партия, което аз няма да взема еднолично, ще вземем всички дружно. Ако всички вземем това решение, аз няма да избягам от отговорност. само че преди всичко е стратегия и по-късно са личностите ", сподели Никола Минчев.

" Демократична България " и Българска социалистическа партия ясно обявиха, че в случай че получат третия мандат, ще предложат премиерския пост на " Продължаваме промяната ". Уверяват, че ще положат оптимални старания за лъчение на държавно управление. Съгласни са, че програмата за ръководство е добра основа за разговор.

" С разговор и самообладание и с научени уроци от грешките, които допуснахме всички в границите на предходното ръководство, би трябвало да си дадем ясна сметка, че дефицитите би трябвало да се поправят. Важно е да се поправя процесът по взимане на решения, връзката сред сътрудниците в ръководството, да има доста явен проект ", съобщи Антоанета Цонева от " Демократична България ".

Пред Дарик радио Кристиан Вигенин сподели, че Българска социалистическа партия би могла да сътвори атмосфера на разговор, която да роди ново държавно управление в границите на този парламент.

" Ако е при нас мандатът, ние ще се стремим да възстановим четворната коалиция на кардинална основа, несъмнено ", сподели Вигенин.

На среща със симпатизанти в Ямбол водачът на ГЕРБ Бойко Борисов удостовери позицията на партията, че решението на рецесиите в страната виждат в бързи избори и устойчиво ръководство.

" Ако създадат държавно управление, е най-хубавото, което може да се случи за партията. За страната най-лошото, което може да се случи, е да продължат. Така че каквото и решение да вземат с третия мандат - в единия случай е добре за партията, в другия е неприятно за страната ", разяснява Борисов.

Очаква се до дни президентът Румен Радев да разгласи на коя парламентарна група ще връчи третия мандат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР