В очакване на преговорите за присъединяването на към ЕС, българските

...
В очакване на преговорите за присъединяването на към ЕС, българските
Коментари Харесай

Известно руско издание нападна България: Според българите македонци няма

В очакване на договарянията за присъединението на към Европейски Съюз, българските управляващи взеха решение да обяснят на Европа, че македонският народ и език не съществуват. Според София всичко това е мъгла и тоталитарно комунистическо завещание. Наистина ли е по този начин и какво общо има българският " Майдан ", жертва на който рискува да стане остарелият зложелател Русия? Това написа в коментар Дмитрий Бавирин на портала vz.ru, преведен от.
Българо-македонският въпрос в доста връзки е сходен на руско-украинския, което улеснява руснаците да се слагат на мястото на своите „ братя “. Но в случай че има съвест, не е належащо да се взираме в този спор.
„ Всичко към този момент е откраднато от нас “
Съвременна България е чумният ъгъл на Европейски Съюз. Най-бедната страна (румънците използваха добре парите на Брюксел и дръпнаха напред), най-корумпираната (вече трети месец  в републиката се стачкува против срастването на държавното управление с олигарсите) и с най-лошия показател на свободата на медиите в Европейски Съюз (пресата се управлява от самите олигарси). Изобщо не е занимателно да си българин.
Но един път в своята история те бяха за образец: още през 632 година хан Кубрат сплотява разпръснатите племена и основава Велика България. С други думи, България е една от най-древните страни в Европа, която е оживяла и до през днешния ден, и това там се помни добре и на глас твърди за историческото и великолепие.
Млада, дребна, проблематична и съгласно българските стандарти обеднялата Северна Македония мъчно може да претендира за историческо великолепие, само че тя откровено се пробва. Това се вижда изключително добре в нейната столица - Скопие. За първи път за това се приказва в източниците от I век от Новата епоха, само че съвсем никой и съвсем в никакъв случай не се преглежда този надълбоко недодялан град като вероятната столица на самостоятелна страна, изключително след земетресението през 1963 година, което унищожи 75% от постройките му.
Все отново, Скопие става държавна столица и Македония е единствената република, която напуща СФРЮ без война. Сега този град е обзаведен със стотици монументи на " великите македонци " и заради това мощно прилича бюфета на бабичка, която колекционира прахосмукачки.
В самия център стърчат статуите на Александър Велики и татко му Филип II, т.е. историческите искания на македонците се простират даже до великата антична империя, чийто население няма нищо общо със славяните. Поради това гърците, които не желаеха да споделят своето лично завещание, имаха дълъг спор с македонците и в частност блокираха пътя на Скопие към Европейски Съюз и НАТО.
Македонците взаимстваха и от българите не по-малко, а в прочут смисъл и доста повече. Концепцията за " македонизма ", изповядвана от държавното управление, назовава македонския език за първия славянски държавен език, имайки поради страната на българския цар Самуил. В същото време на България в действителност се отхвърля ролята на „ люлка на славянската просвета “, поради това че изобретателят на кирилицата, ученикът на Кирил и Методий, Климент Охридски е живял в град Охрид, туристическа перла в югозападната част на модерна Македония. Разбира се, той също принадлежи към македонците, макар че принадлежи към Първото българско царство.
Виждаме нещо доста сходно и при нашите съседи, където античните укри са изкопали Черно море, Киевска Рус е приравнена на Украйна, а съветските исторически фигури от кралицата на Франция Анна Руска до самолетостроителя Игор Сикорски са записани като украинци.
В Русия това нервира мнозина, а българите са толкоз раздразнени, че може да бъде ужасно да ги гледаме на историческите конференции. От позиция на " братушките " няма македонци, а има единствено капризни и изкушени българи, както и македонският език не съществува, а това е един от трите разновидността на българския език.
Съвременната славянска държавност, със столица в Скопие е упреквана от София, в най-хубавия случай в паразитиране върху българската националната история и просвета, а в най-лошия случай в етноцид на българското население, което към този момент е закононарушение против човечеството.
 Кючюк към Османи: Работата на политиците, зависи от решенията на историческата комисия Кючюк към Османи: Работата на политиците, зависи от решенията на историческата комисия
Евродепутатът на Обнови Европа / Движение за права и свободи Илхан Кючюк и министърът на външните работи Буяр Османи, който е на работно посещаване в Брюксел прочие..
А най-обичаната теза на българските радикали е, че цялата македонска нация с всичките й атрибути е измислена от комунистическата тирания. И в действителност има и малко истина в това.
Под флага на УВА
Първите диалози за съществуването на специфичен славянски македонски народ, обособен от българите, въпреки и сходен на тях, поражда измежду локалната интелигенция през втората половина на XIX век. В самото начало на XX век филологът, историк и политик Кръсте Мисирков основава македонския книжовен език. Но до началото на Втората международна война преобладаващото болшинство от славяните, населяващи днешна Северна Македония, се назовават или българи, или просто славяни, без никакви непотребни декорации.
Двама от трима македонски славяни са били необразовани, а прилежаща България са я възприемали като земя на ред, разцвет и благополучие. Затова българската окупация е призната от мнозина с наслада, защото тогавашният глава на държавата-агресор е цар Борис III - известна персона на Балканите, съвсем именита и обичана от елементарните хора.
Завръщането на Македония, както и на някои сръбски и гръцки земи в лоното на България е част от националната концепция, което в последна сметка води страната до съюз с Хитлер. Борис III неведнъж се среща с фюрера, само че не е почитател на неговите хрумвания, тъй като е заставен да вземе поради русофилските настроения измежду хората и част от елита.
В резултат на това София влиза във фашисткия блок, само че сякаш с минимално предпочитание. Например, тя не изпраща бойци на Източния фронт и не се намесва във войната сред Германия и Гърция и Югославия. По-точно, тя не се намесва, до момента в който Белград и Атина не капитулират, след което българските войски бързо окупират интересуващите ги земи.
 Евродепутати окуражават Скопие за начало на договаряния тази година Евродепутати окуражават Скопие за начало на договаряния тази година
Външният министър на Република Северна Македония Буяр Османи стартира първото си работно посещаване със срещи в Европейския парламент. Т...
В българската историография това се показва като „ избавление “, в което има известна логичност: в случай че Македония не беше окупирана от българите, тя щеше да бъде окупирана от немците. По същия метод Съюз на съветските социалистически републики оправда отделянето на Западна Украйна и Западна Беларус от Полша, и беше казано, само че апелирам ви се, ние си вземаме нашето и ще пазиме нашите.
Гърците въобще не бяха успокоени от това, само че македонците като цяло бяха удовлетворени. Вярно е, че това продължи единствено няколко месеца, след което, за тяхна изненада, това падна върху главите на българите, а вчерашните „ братя-освободители ” внезапно станаха синоним на всичко най-лошо за македонците.
В София срамежливо изясняват смяната в македонските настроения със гибелта на известния цар Борис, само че в по-голямата си част не става дума за него.
Първо, Македония беше залята от българските служители - арогантни и корумпирани. Те се отнасяха към локалното население с надменност и бързо го обърнаха против себе си.
Второ, беше осъществено принудително побългаряване, и по-специално всички учебни заведения бяха навреме трансферирани на езиковите правила на българския език, и същото се отнасяше за всички публични места за банкет, а за всичко македонско започнаха даже и да санкционират. Старите хора не можеха да устоят на такава интервенция в персоналния живот и в републиката разцъфтя партизанското придвижване.
Що се отнася до комунистите на Тито, залогът върху национално насочените македонци, за разлика от българите, съдружници на Хитлер, той стана напълно логически за тях, и също така и обичаен (по същия метод в централата на Йосип Броз е измислена обособената босненска нация). Славяните, недоволни от българските грубияни, стават основата на новата власт в републиката.
 Заев: Гоце Делчев не може да ни раздели с България Заев: Гоце Делчев не може да ни раздели с България
Чрез отворен развой на съдействие показахме, че можем да преодолеем противоречивите въпроси от предишното и да се обединим към засиленото...
Интересното е, че и Германия също има собствен обособен македонски план. Нацисткият режим не утвърждава включването на Македония в България (протекторатът на София над тези земи се преглежда като временен) и като кооперация с Вътрешна македонска революционна организация - Вътрешната македонска революционна организация, или македонските националисти. Първоначално те подкрепяха българите, по-късно като всички останали македонци се разочароваха от тях и през септември 1944 година те прогласиха Независимата република Македония (НРМ), която съществуваше два месеца. За Хитлер тя беше лост за въздействие върху София, и тя по този начин и не посмя да напусне нацисткия блок и да премине на страната на съдружниците.
Между другото, знамето на Вътрешна македонска революционна организация и НРМ е изцяло идентично със знамето на УВА, Украинската въстаническа войска. Тук свършва приликата с Украйна. Република Македония с македонския държавен език в действителност е план на комунистите, само че планът е най-вече антинацистки. А това, че е и анти български, за това са си отговорни самите българи.
Последното леговище за негодника
През юли 2020 година няколко деятели, водени от някогашния министър на правораздаването Христо Иванов, дебаркираха на плаж край град Бургас. Те бяха бързо изведени оттова от защитата, която няма това право, защото земята е изключителна държавна благосъстоятелност. Така тази експедиция извърши своята задача: Иванов искаше да ревизира дали „ елементарните българи “ могат да почиват на този плаж, даже и в случай че там е резиденцията на Ахмед Доган, предприемач и политик от турски генезис, който е именуван „ сивият кардинал “ на българското държавно управление, и който ръководи страната дружно с премиера Бойко Борисов и олигарха и медиен магнат Делян Пеевски.
Тези събития станаха мотив за многочислени митинги, в които взеха присъединяване до 400 000 жители на страната. Митингите не престават и до през днешния ден, с искане за оставката на Борисов и на основния прокурор Иван Гешев. Според опозицията дружно с Доган и Пеевски те са образували престъпна клика и са потопили страната в корупционното тресавище.
В началото на есента протестиращите даже се пробваха да щурмуват постройката на Народното събрание, вследствие на което десетки хора бяха ранени, а стотици бяха задържани. Тоест това е Майдан. В Русия не обичат майданите, само че тук би трябвало да се гледа не общия декор, а детайлите.
 Берлин не е склонен София да слага нови условия на Скопие Берлин не е склонен София да слага нови условия на Скопие
Вицепремиерът по европейските въпроси на Северна Македония Никола Димитров през вчерашния ден имаше няколко срещи с представители на Европейски Съюз - за първи п...
Бойко Борисов е националист реакционер, русофоб и безусловно проамериканска фигура, и с неговите старания бяха заровени съветските планове на " Южен поток " и АЕЦ " Белене ". А протестиращите са подкрепени от социалистите, които от едно време са фокусирани върху съдействието с Москва, и от президента на България Румен Радев, който с прочут задатък може да бъде избран за проруски.
Борисов обаче от известно време има непоносим имидж в Европейски Съюз. Европейските медии съпоставят неговото държавно управление с мафиотски клан и предвиждат съкрушително проваляне за ръководещата партия ГЕРБ на изборите, планувани за пролетта.
И до момента в който към момента има време пред тях, Борисов се пробва да направи най-малко нещо, да вземем за пример да върне на своя страна националистите, с цел да не преминат към опозицията в несъгласие с предходните техни съглашения. Така се роди меморандума, изпратен до европейските столици, в който София изяснява своята позиция по македонския въпрос: няма македонци, няма и македонски език, тъй че българите, живеещи в Северна Македония, би трябвало да " скъсат с идеологическото завещание на комунистическа Югославия ", преди да влязат в Европейски Съюз.
Това е чиста PR акция. Бойко няма мощ да блокира процеса на присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз, тъй като не поради него тази страна беше ударена през коляното и принудена да си смени името.
Да не приказваме за това, че главното несъгласие против разширението на Европейски Съюз на Балканите в този момент принадлежи на френския президент Еманюел Макрон. Той го прави по свои си аргументи и надали се интересува от мнението на българите.
Отричайки правото на битие за цялостен един народ, Борисов желае да се показа като бранител на българското историческо завещание от македонските „ мародери “. От негова позиция по този метод той по-малко ще припомня на своите гласоподаватели на мафиот, само че от позиция на македонците той е същински мафиот сега.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР