В очакване на предсрочните избори, ръководството на ВМРО призова с

...
В очакване на предсрочните избори, ръководството на ВМРО призова с
Коментари Харесай

ВМРО иска обединение на българофилите на фона на спекулации за коалиция с ИТН

В очакване на предварителните избори, управлението на Вътрешна македонска революционна организация прикани с декларация за " обединяване на българофилите зад радикална смяна на конституционните устои на страната " . Междувременно се появиха спекулации за възможна предизборна коалиция сред Вътрешна македонска революционна организация и партията на Слави Трифонов " ИТН " , която разруши досегашната ръководеща коалиция и докара до рухването на кабинета " Петков ".

Вътрешна македонска революционна организация не съумя да влезе в настоящия парламент, само че в предходния бе част от държавното управление на Бойко Борисов дружно с други две " балгорфилиски партии " – " Атака " и НФСБ, с които се раздели след шумни кавги.

" ИТН " претърпя апогея си предходната година, когато за малко стана първа политическа мощ, а по-късно пета. Публичните ѝ поръчки да " изчегърта " ГЕРБ и да се бори с корупцията я подредиха измежду четирите партии в ръководещата коалиция, която тя събори в съюз с ГЕРБ. Според сегашните социологически прогнози поддръжката към Има Такъв Народ се е стопила и тя няма да може да влезе идващия парламент.

Вътрешна македонска революционна организация оповестяват, че канят за диалози всички обединения, които считат, че са " български патриоти и които слагат преди всичко българските ползи, а не брюкселските условия, съветската агитация или американския напън ".

Партията стартира съвещания за обединяване на рационалния български национализъм, се показва в декларацията.

" Страната ни се държеше като пионка, местена от непозната ръка на геополитическата шахматна дъска. Вземаните решения от страна на държавното управление и Народното събрание освен не отстояваха националния интерес, само че постоянно директно се конфронтираха с него. Крещящ е казусът с приемането на така наречен " Френско предложение " за РСМ, в което съучастници са и главните опозиционни сили като ГЕРБ и Движение за права и свободи. Други, като Политическа партия " Възраждане ", намираха за " патриотично " да отстояват позициите на друга външна мощ, Русия, даже когато са срещу българските ", написа в признатата от управлението на Вътрешна македонска революционна организация декларация. Така единствената некритикувана от Вътрешна македонска революционна организация групировка в сегашния парламент остава " ИТН ", тъй като Политическа партия и Демократична България поддържаха така наречен " френско предложение ", както направиха и ГЕРБ, и Движение за права и свободи.

Докато управлението на Вътрешна македонска революционна организация заседаваше, се появи неофициална информация за допустима коалиция сред групировката и Има Такъв Народ.

От Вътрешна македонска революционна организация споделиха пред Mediapool, че такива диалози не са водени и декларацията не е апел за предизборна коалиция. Членове на партията обаче не изключват опцията за такива диалози, само че покана от страна на Има Такъв Народ не е получавана.

" Има съображение за сходни упования ", споделиха сбито членове на Вътрешна македонска революционна организация пред Mediapool, наблягайки, че към този момент диалози не се водят, само че даже такива да стартират, решението ще бъде разисквано със структурите на партията преди да бъде взето и към този момент групировката се приготвя за независимо явяване.

Официалният предлог, с който Слави Трифонов разтури ръководещата коалиция, беше " поради Македонияяяяя ", визирайки това, че държавното управление е готово да одобри " френското предложение.

Последните социологически прочувания демонстрират, че Има Такъв Народ ще остане под 4-процентната преграда за влизане в Народното събрание с към или над 3%, а Вътрешна македонска революционна организация има към 1 на 100 поддръжка. На доктрина двете обединения биха могли да съберат повече от 4% и да влязат в Народното събрание, само че в политиката, а и на това по какъв начин гласоподавателите на обединенията биха реагирали на сходно обединени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР