В очакване на потенциален подем на пазара инвеститорите често се

...
В очакване на потенциален подем на пазара инвеститорите често се
Коментари Харесай

Биткойн биковете срещу мечките през 2024 г. – кой ще надделее?

В очакване на евентуален напредък на пазара вложителите постоянно се потапят в преобладаващия роман, като от време на време подценяват смисъла на обмислянето на различни сюжети.

В криптовалутната общественост се подвигна забележителен звук към плануваната 90% възможност за утвърждение на спот Биткойн ETF през януари, както допускат анализаторите на Bloomberg.

Наред с това полемиките се концентрираха към въздействието на халвинг събитието на Биткойн . Въпреки това е от значително значение да се вземе поради капацитетът за краткосрочно възобновяване и промяна в цената на BTC.

Оптимистична вероятност

Според “ “, добре прочут крипто вложител, BTC наподобява е минал от фаза на обезсърчение към вяра в границите на халвинг цикъла.

“ “, означи CryptoCon на X.

На всеки четири години протоколът на Биткойн понижава на половина възнаграждението за рандеман на нови блокове, събитие известно като “халвинг ”, което дейно забавя притока на нови Биткойн токени на пазара. Това понижаване на предлагането нормално провокира напън за повишение на цените.

След “ ” пониженото предложение исторически основава предпоставки за бичи пазар, характеризиращ се с повишаване на цените и засилен възторг на вложителите. Според анализаторите актуалната фаза е наречена “ “, което значи възобновление на вярата в Биткойн след нескончаем тъмен интервал.

Цената отразява признаци на възобновяване, като в този момент се изравнява по-близо до справедливата си стойност. Впоследствие се чака цикълът да премине към етапа “ “, за която се предвижда, че ще стартира към юни 2024 година и ще продължи почти две години. Последната фаза, наречена “ “, се чака да стартира през юни 2026 година и да приключи с постигане на най-високата цена на Биткойн преди следващ спад, според експертните прогнози.

Песимистична вероятност

Противно на оптимистичната позиция, анализаторът “ ” уточни в обява в TradingView, че в исторически проект халвинг събитието постоянно е предизвиквало краткотрайна промяна на цената на Биткойн преди следващо повишаване. По време на интервали на внезапно повишаване на цените пазарните условия могат да станат прекалено разтегнати, което да докара до мечи пазар, характеризиращ се със спад на цените и отрицателни инвеститорски настроения.

AlanSantana също така предизвести против несъразмерния хайп към евентуалното утвърждение на спот Биткойн ETF, правейки паралели с минали събития като сливането на Етериум . Той акцентира, че несъразмерното очакване постоянно предхожда неподходящи пазарни резултати.

Освен това анализът на “ “, прочут крипто трейдър, демонстрира , че настоящата търговия на Биткойн на равнище $39,600 се приближава до горната лента на Болинджър, което демонстрира положение на свръхпокупка.

Макар че едноседмичният таймфрейм (TF) алармира за позитивно придвижване, подсказвайки за евентуален дълготраен растеж на цените, краткосрочното положение на свръхпокупка допуска възможност за идно оттегляне.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР