В очакване на най-светлия български празник на духовността – 24

...
В очакване на най-светлия български празник на духовността – 24
Коментари Харесай

Азбучно хоро се изви в двора на варненско училище

В очакване на най-светлия български празник на духовността – 24 май – учениците от начален стадий в СУ „ Гео Милев " – Варна, дружно със своите учители, проведоха свое „ Азбучно хоро “ в двора на учебното заведение.

Идеята за хорото потегля от празника на буквите на първокласниците, където най-малките възпитаници с любознание, с голямо предпочитание и умения извършват ръченица, право и други хора, споделят от учебното заведение за Moreto.net.

Насърчавайки интереса на децата към българските обичаи и фолклор, градейки мост сред минало, настояще и бъдеще, класните ръководители на първите класове подемат концепцията за обновяване на традицията на СУ „ Гео Милев " от преди пандемията – всяко огромно междучасие в двора на учебното заведение да се играят български хора, с организирането на „ Азбучно хоро “ в навечерието на 24 май – ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

В „ хорото на буквите “ на 23 май 2022 година присъединяване взеха учениците от първи до четвърти клас на СУ „ Гео Милев " – Варна. Облечени тържествено - в национални носии, в цветовете на българския трикольор, в цвета на своето учебно заведение, с българските букви до сърцата си, учениците от начален стадий сътвориха цветна приказност в двора на учебното заведение, изпълнявайки право хоро, ръченица и други хора. Щафетата на празника от тях ще поемат по-големите им другари и възпитаници в учебното заведение с хора и с мерки за празничното шествие в утрешния ден.

В навечерието на 24 май учебната общественост на СУ „ Гео Милев " - Варна е с благопожелание светлината на знанието, духовността, добротата и вярата за нови и просторни хоризонти да съпътства всички – деца, учители, родители, общество.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР