В обявената от ИТН програма не се вижда нито диагноза,

...
В обявената от ИТН програма не се вижда нито диагноза,
Коментари Харесай

Иван Костов: Слави Трифонов не предлага нито диагноза, нито реформа

" В оповестената от Има Такъв Народ стратегия не се вижда нито диагноза, нито промяна. В състава на оферти кабинет не се вижда нито капацитет, нито опция да се осъществят промените ". Това съобщи някогашният министър председател Иван Костов.

Според него в последните 12 години ръководството на ГЕРБ, с дейното присъединяване на Движение за права и свободи, а постоянно и с поддръжката на Българска социалистическа партия, е плъзнало българската политическа система към хибриден режим.

" Има официални свободи на медии, хора, организират се избори, само че всичко е подчинено на олигархичен център на въздействие. Тази констатация на " Фрийдъм хаус " е това, което гражданското общество съзря и започнаха летните митинги през 2020-а. Гражданското общество влезе в открит спор с властта. Оттогава задачата му е да се спре регресът към хибриден режим и да се консолидира българската народна власт. Това е невероятно без промени. За демократичния свят българската народна власт е неконсолидирана ".

По думите на Костов никой не желае от Слави Трифонов " порции ":

" Никой от протестните партии не желае порции, те не желаят министерски постове, не желаят присъединяване в кабинета, нито дял от властта за себе си. Те желаят да съгласуват промени,заради неналичието на които се сриваме към хибриден режим... Виждането на Има Такъв Народ за позицията им демонстрира дълбока политическа неплатежоспособност и недоумение на процесите. Отсреща сътрудникът ти желае политики, не дялове и постове, а тези политики ти не ги даваш ".

Бившият министър председател разяснява, че кабинетът на Има Такъв Народ няма да бъде подсилен от другите партии в 46-ото Народно заседание, защото те към този момент обявиха това, и държавното управление " ще увисне на милостта на Движение за права и свободи и ГЕРБ:

" Този кабинет, който желае да излекува страната от опорочената от ГЕРБ и Движение за права и свободи народна власт, ще би трябвало да действа въз основата на тяхната поддръжка. Това ли е решение за Има Такъв Народ. Това значи, че излъченият за министър председател Николай Василев няма никакво доверие от протестните партии да прави държавно управление...Това значи, че политическата система в страната рухва ".

Според Иван Костов Николай Василев би трябвало да направи цивилен избор дали да бъде кукла на конци.

" В кабинета на тройната коалиция беше министър на държавната администрация. Кой е осъществил порциите 3:5:8, в случай че не той? И в този момент внезапно нямало порции ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР