В обвинителен акт със 17 точки Министерството на правосъдието обвинява

...
В обвинителен акт със 17 точки Министерството на правосъдието обвинява
Коментари Харесай

Служител на банка отмъкна над $2 милиона от клиентите си

В обвинителен акт със 17 точки Министерството на правораздаването упреква Юе Као от Уинфийлд, Илинойс, в банкова машинация, кражба на идентичност при утежняващи условия и присъединяване в парични транзакции, включващи имущество, добито по незаконен метод.

Тези обвинявания са свързани със скица, при която се твърди, че Као е откраднал средства от сметките на жертви посредством кражба на идентичност.

В интервала сред май 2022 година и април 2023 година Као е упрекнат, че е измамил банка в Охайо, в която е работил, и нейни клиенти, като е трансферирал средства по сметки, които е направлявал. Тези сметки, основани без знанието или разрешението на клиентите, включвали и такива, основани на тяхно име.

Според Министерството на правораздаването обвиненият е употребявал откраднатите средства за персонална полза. В качеството си на „ анализатор по количествено моделиране “ той се възползвал от позицията си, с цел да разпознава клиенти, които към момента не са се записали за онлайн банкиране – най-вече възрастни хора. След това е записал тези клиенти, употребявайки подправени имейл адреси, без те да знаят.

След като се е присъединил в онлайн банкирането, Као е направил неразрешени преводи на стойност най-малко $2.1 милиона от същинските сметки на жертвите към основаните от него подправени сметки и към персоналните си финансови сметки.

Отделът на ФБР в Кливланд проверява случая, който се води от помощник-прокурора на Съединените щати Едуард Брайдл.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР