В общо 24 области в България ще има силни валежи,

...
В общо 24 области в България ще има силни валежи,
Коментари Харесай

Мощен циклон отлага лятото! Много опасно време над Бургас

В общо 24 области в България ще има мощни превалявания, както и стихии с гръмотевици, Бургас е измежду предизвестените. За съвсем две трети от областите - 15, е разгласен " жълт " код за мощни превалявания. За останалите 9 области, кодът е от по-висока степен - " оранжев ". Типична конюнктура за зимата, разяснява климатологът Георги Рачев пред Нова телевизия, който предизвести, че тук-там ще има 50-60 литра на квадратен метър.

В същото време гръцките синоптици бият паника, че над Средиземно море се заражда мощен циклон, който ще доближи южната ни съседка. Очакват се мощни гръмотевични стихии и градушка.

Днес облачността ще е най-вече забележителна. Главно в източната половина от страната, а по-късно денем и тук-там, в останалите региони ще има превалявания и гръмотевици. Значителни ще са количествата в следобедните часове в Източна, а през нощта против сряда – в Централна България. Има условия за градушки. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 22 и 27°.

В планините облачността ще е забележителна, ще има превалявания и гръмотевични стихии. Значителни ще са явленията в масивите от Централна и Източна България. Ще духа сдържан до мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 14°, на 2000 метра – към 8°.

По Черноморието ще е облачно с превалявания и гръмотевици, обилни по количество по южното крайбрежие. Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 22°-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнение на морето ще е 2-3 бала.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР