В общинския бюджет да бъдат включени 300 хил. лева за

...
В общинския бюджет да бъдат включени 300 хил. лева за
Коментари Харесай

Създават работна група за изменение на ОУП на Варна?

В общинския бюджет да бъдат включени 300 хиляди лв. за отчасти или цялостно изменение на Общ устройствен план. Средствата да бъдат изхарчени, откакто работна група с членове от Общински съвет, общинска администрация и браншови организации, направи разбори и изготви задание за измененията.

Парите да бъдат заложени в програмата предпроектни изследвания и планиране на обекти по бюджета за 2024 – 2026 година. Средствата да бъдат пренасочени от към този момент заложените в програмата финанси за геоложки изследвания в размер на 3 млн. лв..

Това решение по предложение на Стоян Петков от групата на ГЕРБ взе комисията по архитектура към локалния парламент. Окончателно мнение следва да дадат финансовата комисия и локалният парламент, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Съветниците утвърдиха още шест оферти на Петков, чиято обща стойност е към 700 хиляди лв.. Идеята е средствата още веднъж да дойдат от плануваните за проучване на свлачищните региони. Става дума за правене на Подробен устройствен план – ПРЗ на „ Салтанат “ и Морска градина “ с 250 хиляди лв.. Според съветника подобен проект ще регламентира тъкмо какво може да се случва в даден парцел и ще защищити от възможни строителни планове. Петков предложи да се заложат пари за правене и на Подробен устройствен план за парковата зона към Паметника, планиране на ремонт на Летния спектакъл, за къщата на Антон Новак, за Подробен устройствен план на терена при Дупката, за планиране на енергийно обновяване на постройката на Общината.

Одобрението на комисията получиха и предложенията на Христо Димитров от „ Алтернативата “. Той изиска близо половин милион лв. да бъдат пренасочени от геоложките обследвания за правенето на няколко Подробен устройствен план – а, измежду които за естакаден мостик в региона на Северен плаж, за Шокъров канал, а също и за правене на задание за бул. „ Варна “.

В последна сметка след близо 3-часови разисквания на програмата комисията по архитектура я одобри. В нея за предпроектни изследвания са заложени близо 700 хиляди лв.. Общият размер на програмата е 13 млн. 539 лв.. Основната сума е за нови обекти. В преходните обекти влизат основно Подробен устройствен план – ПРЗ на ред селищни формирания.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР