В Общинската избирателна комисия във Враца е получен сигнал от

...
В Общинската избирателна комисия във Враца е получен сигнал от
Коментари Харесай

Цветелина Дамяновска се оплака в ОИК от ремонта в центъра на Враца, пречил на агитацията

В Общинската изборна комисия във Враца е получен сигнал от Цветелина Дамяновска в качеството й на акредитиран представител на коалиция „ Българска социалистическа партия ЗА БЪЛГАРИЯ “. Червената дама се оплака от ремонта на централната пешеходна зона във Враца, позната като Пробива. По думите й, дейностите пречат на предизборната пропаганда.
В сигнала се показва, че заради ремонтните работи местата за слагане на пропагандни материали, избрани със заповед на кмета на община Враца, са недостъпни. Дамяновска се оплаква от наличието на строителна техника и ограждения на ремонтираните сектори в региона на Савовата къща. Според нея платната от градинката против офиса на ПИБ са преместени до паметника на Васил Левски, където няма пътникопоток.
С оглед на протичащата сега предизборна акция и правото участниците в изборите да организират пропаганда ОИК-Враца е сметнала, че следва да прегледа жалбата и я намира за позволена. Служители направили инспекция на посочените места.
В региона на Савовата къща таблата за пропагандни материали били достъпНИ и се намираЛИ на ремонтираната част от пешеходната зона и пътникопотокът минавал директно до тях. В непосредственост продължавали строителните действия и имало строителна техника и ограждения за сигурност, само че те били в сектори, които не пречат на достъпа.
Колкото до градинката против офиса на ПИБ, специалистите установили, че тя сега е непроходима от строителна техника, ограждения и строителни материали. Преминаването на пешеходци в зоната е прекратено и е невероятно. Таблата са ситуирани в най-близката допустима локация, която е в непосредствена непосредственост и с директна видимост от офиса на ПИБ. Потокът на пешеходците, искащи да преминат през региона, е пренасочен през пространството пред паметника на Васил Левски. Близкото разположение и директната видимост от първичното местонахождение на таблата разрешава на жителите да видят разположението на пропагандните материали и да се срещнат със наличието им. Макар таблата да се намират по-далеч от авансово избраното място, то директната видимост обезпечава опция за запознаване с поставените материали.
От ОИК са безапелационни, че макар ремонтните работи, протичащи сега, пропагандните материали са налични и разрешават осъществяване на акция. Комисията обаче указала на кмета на Враца да следи за достъпа до местата за слагане на пропагандни материали и при нужда навреме да вземе ограничения за непрестанния достъп до поставените за задачата табла и опцията, както на жителите да се срещнат с материалите, по този начин осъществяване на предизборна акция от претендентите. При нужда от пренасяне на таблата за пропагандни материали следва община Враца да промени своята заповед в съответната част, за осведоменост на жителите и участниците в изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР