В общинската болница в Каварна от вчера е разкрито отделение

...
В общинската болница в Каварна от вчера е разкрито отделение
Коментари Харесай

В Каварна откриха COVID-отделение без лекари

В общинската болница в Каварна от през вчерашния ден е разкрито поделение за заболели от COVID-19. Там обаче няма нито един доктор, който да ги лекува. Медицинският личен състав от другите отделения е на пенсионна възраст с хронични болести и лекарите се опасяват да лекуват пациенти с ковид.

Отделението от през вчерашния ден е празно, а общинската болница би трябвало да обслужва пациенти както от Каварна, по този начин и от околните по-малки градове.

Кризата с медицинския личен състав е в международен мащаб - не е единствено в Каварна или в България. Всички изпитват остра потребност от фрагменти. Ние сме подготвени с отделението и сега образуваме медицинския екип. Вече имаме две медицински сестри. Лекар от друга болница съобщи желанието си да пристигна при нас, съобщи ръководителят на общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов. Той добави, че отделението към момента не е готово, защото не са изпълнени всички административни стъпки. Обяви, че и все още не могат да се одобряват пациенти.

Много доброволци са декларирали желанието си да подкрепят работата на COVID-отделението, за което им благодаря. Аз също съм подготвен да вляза на доброволни начала. Управителят на болничното заведение също желае да се причисли към екипа, с цел да лекува, разяснява Стоянов. Председателят на общинския съвет беше безапелационен, че сега здравна рецесия в Каварна няма.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР