В Общинска избирателна комисия Гърмен е постъпила жалба с вх.

...
В Общинска избирателна комисия Гърмен е постъпила жалба с вх.
Коментари Харесай

Предизборно престъпление: Гърмен осъмна със заблуждаващи плакати на кандидат за кмет, сложили под снимката му грешен номер

В Общинска изборна комисия Гърмен е постъпила тъжба с вх. № 1-ЖС от 10.10.2023г. в 10.45ч от Осман Османов Мисирков – претендент за кмет на Община Гърмен, с която сезира ОИК-Гърмен за осъществено закононарушение от общ темперамент по чл.167, ал.1 от Наказателен кодекс, против политическите му права, като регистриран претендент за Кмет на Община Гърмен, а точно посредством потребление на машинация, се пречи на правото му да бъде определен посредством реализиране на равното му изборно право с другите претенденти.

На 09.10.2023 година към 17.00 ч другари, познати почнали посредством приложенията „ Вайбър “, “Месинджър “ и.т.н му изпращат плакати, които плакати е разлепил, за предизборна пропаганда.Оказало се, че цялата основна улица на с.Гърмен е облепена с пропагандни материали –заблуждаващи плакати с неговото лице, само че неверен номер на партията, която му е конкурент, за което е сезирал способените органи.

След осъществяване на инспекция от членове на ОИК- Иво Зойков, Ана Пандева, Георги Янев, Стефан Софтов,бе установено съществуването на посочените пропагандни материали.

С оглед гореизложеното ОИК Гърмен установи осъществени нарушавания на Изборния кодекс, изразяващи се в залепване на заблуждаващи предизборни плакати на претендента за кмет на Община Гърмен Осман Османов Мисирков както и нарушаване на чл.183 ал.3 от ИК.

Предвид изложеното и на съображение член 87, ал.1, т.1 по отношение на чл.186 от Изборния кодекс, ОИК –Гърмен . УКАЗВА на ВрИд Кмет на Община Гърмен да отстрани публикуваните в нарушаване на ИК пропагандни материали,находящи се на централната улица / “Първа “/ в с.Гърмен, на претендента за кмет на Община Гърмен –Осман Мисирков като агитациони материали които съдържат информация с погрешно и подвеждащо наличие.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР