В общината с най-висока безработица в Благоевградска област - Белица,

...
В общината с най-висока безработица в Благоевградска област - Белица,
Коментари Харесай

Откриха нова фабрика в Община Белица

В общината с най-висока безработица в Благоевградска област - Белица, бяха разкрити нови 40 работни места. Те са във фабрика за преправка на зеленчуци и плодове в село Дагоново.

Белица

В завода в село Дагоново работят хора от няколко обитаеми места в община Белица. Те правят първична преправка, заледяване и сушене на плодове и зеленчуци.
Станислав Стоичков, притежател на фабриката: Основните артикули, които сме си избрали да работим са, от плодовете нежните плодове - малина и ягода, а от зеленчуците пипера.
Над 70 % от младежите от региона на Белица работят сезонно зад граница. Надеждата на локалните е, че с разкриването на нови работни места ще съумеят да върнат децата си в родния край.
Страхил Барабунов, някогашен кмет на с. Дагоново: В момента имаме към 110 -120 индивида, които са в Шотландия, работят и след някой ден стартират да се връщат.
Амбицията на притежателите на завода в Дагоново е той да разшири активността си и да бъдат наети още минимум 100 служащи в другите цехове за първична преправка, заледяване и сушене на плодове и зеленчуци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР