В Община Варна няма приет проект за ПУП за 20-етажна

...
В Община Варна няма приет проект за ПУП за 20-етажна
Коментари Харесай

Община Варна: Няма приет проект за ПУП за 20-етажна сграда в район Аспарухово

В Община Варна няма признат план за Подробен устройствен план за 20-етажна постройка в регион " Аспарухово " от ЕСУТ, няма и издадена заповед, според член 129 алинея 2 от Закон за устройство на територията от способния орган, оповестиха от Община Варна. Разликата сред в началото подадения дневен ред за съвещание на ЕСУТ на 20 юни 2023 година и окончателния, е резултат от одобряване от страна на отрасловия зам.-кмет, според разпоредбите за организация на работата на ЕСУТ, уточниха от общината.

Днес, по време на ексклузивен брифинг, претендентът за кмет на Варна от партия " Възраждане ", инж. Коста Стоянов разгласи, че е плануван градеж на 20-етажна постройка в двора на някогашната гимназия " Мара Тасева " във Варна. По думите му архитект на небостъргача е краткотрайно изпълняващ длъжността основен проектант на Община Варна, арх. Стоян Петков.

От Община Варна дадоха отговор. Публикуваме текста без редакторска интервенция:

Стоян Петков не е архитект на " небостъргач в Аспарухово ", а архитект на градоустройствената разработка и предпроектните изследвания по суетното оформление на парцел в регион " Аспарухово ", споделят още от общината. Такъв може да бъде всеки дееспособен архитект преди постъпването му на работа в съответната общинска администрация, според наредбите на член 230 от Закон за устройство на територията. В тази връзка, би следвало представители на политическите обединения, изключително тези от тях, които са работили в общински администрации и имат искания да заемат управителни постове, да са наясно.

Както към този момент бе оповестено, към сегашния миг в Община Варна не са одобрявани разработки за небостъргачи както до Окръжна болница, по този начин и в други елементи на града.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР