В община Тервел ще бъде изграден пети по ред Център

...
В община Тервел ще бъде изграден пети по ред Център
Коментари Харесай

В община Тервел ще бъде изграден пети Център за социални услуги

В община Тервел ще бъде построен пети по ред Център за обществени услуги, оповестяват от кметската администрация за утвърждения план от Държавен фонд "Земеделие ". С финансова поддръжка от близо 322 000 лв. новото звено ще проработи в село Безмер. Социални центрове към този момент обезпечават редица услуги за жителите на Коларци, Нова Камена, Зърнево, Поп Груево, както и на близки села.

По новия план ще бъде преустроена триетажна постройка, която разполага и с дворно място от 1400 квадратни метра. Ще бъде построен кухненски блок, в който ще се подготвя храна за възрастните хора от домашния обществен патронаж, за децата в локалното учебно заведение и детската градина, показват от общината. Ще бъде закупен автомобил за разнасяне на храната, както и ново кухненско съоръжение - конвектомат, хладилници и хладилни камери, печка и други. Ще има и столова.

Домашният обществен патронаж в Кубрат ще получи козунаци за Великден

В обществения център ще бъде оголен лекарски и зъболекарски кабинет с манипулационна и чакалня за пациентите. Строителството в медицинския бранш се финансира с 21 000 лв. от общинския бюджет, допълват от кметската администрация. Децата в селото ще разполагат с цялостен етаж от постройката за занимания по ползи.

Социалните центрове в селата са добра процедура за община Тервел, тъй като обезпечават грижи за най-възрастните поданици и за децата и разкриват непрекъснати работни места, считат от кметската администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР