В община Симитли започва изготвянето на списъците на желаещите да

...
В община Симитли започва изготвянето на списъците на желаещите да
Коментари Харесай

В община Симитли започва изготвянето на списъци на желаещите да закупят дървесина от Държавното горско стопанство

В община Симитли започ в а правенето на описите на искащите да закупят дървесина от ЮЗДП Търговско предприятие Държавно горско стопанство - Симитли. По този мотив в постройката на общинска администрация бе извършена среща с присъединяване на шеф а на горското стопанство инж. Благой Кишев, кмет а на община Симитли Апостол Апостолов и кметове на кметства. На нея в детайли бяха разяснени реда и изискванията, по които ще се изготвят въпросните описи по обитаеми места.

Задължително в описите би трябвало да бъдат вписани трите имена, непрекъснат адрес на не повече от един член на семейството, както и количеството дървесина, което има право да закупи , а то е до 10 куб. метра .

" Апелът ми към всички е да изготвите правилни описи. Цената на дървата се стремим да запазим същата. Важно е да осведомяваме популацията, че даже сега имаме подготвеност да им спомагаме и да им осигурим дърва за огрев, тъй като се чака един леден месец февруари. Говорили сме с три компании, които незабавно могат да доставят ", сподели още инж. Кишев.

От своя страна кметът на община Симитли Апостол Апостолов съобщи, че кметовете на кметства би трябвало да подходят доста отговорно към правенето на описите.

"Трябва да спомагаме и да работим в полза на жителите на града и селата. До в този момент не сме имали проблеми, свързани със снабдяването на популацията с дърва за огрев. И този път би трябвало да сме доста деликатни и да си свършим работата. Виждаме какво се случва към нарастването на цените на тока и газта. Хората разчитат на вас, тъй като доста от тях ще се върнат към отопление с твърдо гориво ", уточни той.

Инж. Кишев обърна внимание и на това, че от Държавно горско стопанство - Симитли са в подготвеност да оказват подпомагане на кметовете на кметства и във връзка с горските пътища.

"Ако имате проблеми с горските пътища ни казвайте, с цел да ви помогнем. ЮЗДП разполага с техника, тъй че постоянно сме на среща за всичко ", добави той.

Извън тематиката, обвързвана с дървата за огрев, бе заложен въпрос от кметове на кметства за увеличаващата се популация от вълци и зачестилите нападения в някои от селата. По този мотив инж. Кишев изясни, че сега е неразрешен груповият лов на вълци. Такъв е бил позволен до 31 декември. Позволява се само издаването на разрешителни за самостоятелен лов, посочи инж. Кишев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР