В Община Русе се проведе втората парламентарна сесия в реална

...
В Община Русе се проведе втората парламентарна сесия в реална
Коментари Харесай

Хора с увреждания искат промени в законите, за да се реализират като личности

В Община Русе се организира втората парламент арна сесия в действителна среда на Парламент а на самозастъпници те към Сдружение „ Рализ – Бализ “. Събитието се осъществя с поддръжката на Община Русе и по време на него Сдружение „ Русе нска асоциация на лица с интелектуални усложнения “ бе показана от двама младежи.

Темата на срещата бе „ Предизвикателствата пред нас “. Младежи с интелектуални увреждания от 10 града в България приказваха за равнопоставеност в образованието, труда и обществото, като бяха показани и положителни практики в тези области. Изготвени и гласувани от депутатите бяха и позиции, в които са изразени мнения и оферти за промени в областта на закон одателството на хората с увреждания, с цел да могат да се осъществят като персони и жители.

На срещата участва и шефът на Дирекция „ Хуманитарни действия “ Катя Петрова, която поздрави участниците и им благодари за отдадеността и положените старания гласът на хората в неравностойно състояние да бъде чут. Тя показа готовността на Община Русе да продължи да работи за увеличение опциите на хората с увреждания, оповестиха от общинската администрация.

Парламент ът на самозастъпници те е основан през 2021 година. Негови членове са 25 самозастъпници , определени за депутати – лица с интелектуални усложнения, членове на Българска асоциация на лица с интелектуални усложнения (БАЛИЗ) от 15 града в страната. Парламент ът е опция за младежи с интелектуални увреждания да се срещнат с това по какъв начин работи политиката, по какъв начин въздейства върху техния живот и какви са опциите за действителното им присъединяване в политическия живот. На 9 септември 2021 година в онлайн среда бе извършено първото заседание на парламент а, а на 21 юни 2022 година в град Пловдив бе извършена първата парламент арна сесия онлайн.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР