В Община Русе се проведе работна среща с представители на

...
В Община Русе се проведе работна среща с представители на
Коментари Харесай

Повече изяви на читалищните състави предлага ръководството на Община Русе 

В Община Русе се организира работна среща с представители на читалищата на територията на общината. В нея взеха присъединяване заместител – кметът на Община Русе Енчо Енчев, шефът на дирекция „ Хуманитарни действия “ Катя Петрова, началникът на отдел „ Култура “ Ива Чавдарова и секретари на русенски читалища.

Сред обсъжданите въпроси бяха разширението на активността им и поддържането на материалната им база. За първи път през тази година и по предложение на кмета на Община Русе Пенчо Милков и с решение на Общински съвет – Русе, общинската дотация за читалищата беше удвоена от 20 хиляди на 40 хиляди лв..

Енчо Енчев предложи от идната година да бъдат направени промени в правилника на Програма „ Култура “ на Община Русе за програмата да започва при започване на календарната година преди приемането на общинския бюджет. Така утвърдените планови оферти на кандидатстващите организации, измежду които и читалищата от Русе и района, ще имат по-дълъг период за осъществяване на дейностите, заложени в тях.

По време на срещата беше изразено предпочитание за съдействие при осъществяване на взаимни начинания сред Общината и русенските читалища за по-активна изява на художествените сформира и тяхното присъединяване в културния живот на града.

Едно от предложенията, които Енчо Енчев направи, е на идното издание на обичайния фолклорен събор „ Златната гъдулка “ през 2023 година да се поканят и участници от българските общности в Румъния, които съхраняват българските обичаи и фолклор.

В тази тенденция беше и рекомендацията на общинското управление русенските читалища да бъдат по-активни при разпространение в медиите на активността си като осведомителни, просветителни и културни центрове.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР