В община Плевен 915 са първокласниците, които влязоха в класните

...
В община Плевен 915 са първокласниците, които влязоха в класните
Коментари Харесай

В община Плевен над 900 първокласници влязоха в класните стаи

В община Плевен 915 са първокласниците, които влязоха в класните стаи. Те са със 100 по-малко от предходната образователна година , когато в учебните заведения в общината са признати 1015 деца в първи клас. Това демонстрират данните на отдел " Образование " в община Плевен, откъдето прецизират, че посочената численост е приблизителна, защото е допустимо да бъдат записани още възпитаници .

29 първокласници прекрачиха прага на Начално учебно заведение " Патриарх Евтимий " в Плевен. Те са разпределени в четири паралелки, сподели за Българска телеграфна агенция шефът на образователното заведение Весела Йотова. В учебното заведение посрещат новата образователна година с ремонтирани санитарни пространства и актуализирани класни стаи, в които ще имат занятия над 370 възпитаници от първи до четвърти клас. Йотова пожела годината да е сполучлива, спокойна и най-много присъствена.

Да бъдат стимулирани и сполучливи, с цел да радват родителите си и да бъдат потребни на себе си, пожела на учениците във връзка 15 септември кметът на община Плевен Георг Спартански посредством послание в персоналната си страница във Facebook.

" Началото на образователната година постоянно е специфичен ден, тъй като е алегорично начало и на пътя към нови знания. Затова на този ден ми се желае да ви кажа най-много едно - бъдете здрави, трупайте познания, тъй като положителното обучение е капитал, който никой не може да Ви отнеме! ", споделя в поздрава си към учители, възпитаници и родители ръководителят на Общинския съвет Мартин Митев.

В област Плевен са признати 1860 първокласници, от тях 141 са шестгодишни . Общо 103 учебни заведения и 76 детски градини, шест центъра за поддръжка за личностно развиване и два центъра за специфична просветителна поддръжка отварят порти през днешния ден за новата образователна 2022/2023 година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР