В община Кюстендил предстои референдум за вдигане на такса смет

...
В община Кюстендил предстои референдум за вдигане на такса смет
Коментари Харесай

Референдум за вдигане на такса смет и данък сгради

В община Кюстендил следва референдум за повдигане на такса боклук и налог здания - допитването е планувано за събота, 30 октомври, разгласи кметът Петър Паунов.

Бюлетините са настрана за града и за селата. А питането: „ Подкрепяте ли повишението на налог върху недвижимите парцели за град Кюстендил от 1,4 промила на 1,9 промила? “ и „ Подкрепяте ли повишението на такса битови боклуци за град Кюстендил от 1,4 на 1,9? “

За селата покачването е от 1,9 на 3,9 промила.

Около 35 хиляди ще имат право да изразят мнението си, като отидат до урните, оповестиха от общината.

Ще бъдат разкрити 87 секции. Всеки ще може да пусне бюлетината в секциите, където е дал своя вот на вотовете до момента.

Как ще са гласоподава разяснява градоначалникът Петър Паунов:

„ Всеки ще може на двата въпроса с „ да “ или „ не “ да означи на място, записвайки собственоръчно в листата единствено трите имена и адреса си, против персоналната карта, на мястото, което гласоподава. Тъй като за жалост при печатането прозират, молбата ми е да ги сгъват на четири, с цел да се резервира тайната на вота. Няма да има пликове, защото всичко е на доброволни начала... Ще обявим резултата в събота вечер. “

Предварителните мнения са, че надали кюстендилци и по селата ще отговорят с „ да “ на питането, само че по този начин или другояче общината ще би трябвало да увеличи налог здания и такса боклук поради сериозните разноски по сметосъбирането поради усложненото си финансово положение последните година-две при пандемията и икономическата рецесия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР