В община Дългопол е обявен ден на траур за загиналите

...
В община Дългопол е обявен ден на траур за загиналите
Коментари Харесай

Ден на траур в община Дългопол


В община Дългопол е разгласен ден на печал за починалите 9 души при пожара в Дома за възрастни хора в село Рояк. Националният байрак на всички общински здания и кметства ще бъде свален на половина.

Управителят на дома Милена Мазурик удостовери пред БНР, че по време на пожара в дома е имало 7 души от личен състав, които са реагирали. " Нещата са се случили ужасно бързо и са съумели толкоз да реагират и в действителност не са могли да влязат нататъка поради много гъстия пушек и заплаха действително. По принцип пожарните са реагирали много бързо “, описа тя.

Днес в дома за остарели хора ще бъде общественият министър Гълъб Донев, в институцията към този момент са пристигнали проверяващи, които ще създадат огледи и ще разпитат очевидци на случая.

Премиерът Стефан Янев е разпоредил задълбочени инспекции от страна на Министерство на вътрешните работи в този вид обществени институции за по-голяма сигурност. Министерството на труда и обществената политика незабавно ще направи обзор на всички благоприятни условия за поддръжка на потърпевшите хора.

Своите съболезнования към околните на починалите при пожара в дома за възрастни в село Рояк изрази и президентът Румен Радев. " Дължим спокойни и почтени старини на нашите възрастни хора. Грижата за тях би трябвало да бъде обезпечена в подобаваща и безвредна среда ", показват от президенството.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР