В община Дългопол е обявен ден на траур Окръжна прокуратура

...
В община Дългопол е обявен ден на траур Окръжна прокуратура
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура поема разследването на инцидента в с. Рояк, при който загинаха деветима

В община Дългопол е разгласен ден на печал
Окръжна прокуратура - Варна управлява досъдебно произвеждане, обвързвано с пожар в дом за възрастни хора в с. Рояк с деветима починали

Окръжна прокуратура - Варна управлява досъдебно произвеждане по член 330, алинея 3 от Наказателен кодекс във връзка пожар, зародил в дом за възрастни хора в с. Рояк. При него са. Останалите жители на дома са били навреме евакуирани.

Сигналът за случая е постъпил на 22 ноември 2021 г към 18,00 часа. Според първичната информация огънят е тръгнал от подпокривното пространство на постройката.

Веднага след потушаването на пламъците и обезопасяването на постройката, още нощес е осъществен първичен оглед на местопроизшествието.

Под управлението на Окръжна прокуратура - Варна, с дейното присъединяване на чиновниците от ОД на Министерство на вътрешните работи в града, работата по следствието на аргументите и събитията за пораждане на тежкия случай и на аргументите, довели до гибелта на възрастните хора, продължава. Текат огледи, разпити на очевидци, назначени са пожаро-техническа, електро-техническа и съдебно-медицинска  експертизи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР